12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalın'dan Bölgeye 4,5 milyar TL Katkı Bekleniyor.

Adana'da 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bölgeye 4,5 milyar TL katkısı olacağı bildirildi.

KÜLTÜR-SANAT 7.04.2024 13:22:00 0
12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalın

 

 

Adana'da 2 milyon kişilik dev festival: Günlük 200 ton et tüketilecek

Adana'da 13-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bölgeye 4,5 milyar TL katkısı olacağı bildirildi. Adana'nın yanı sıra çevre illerde de otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, kentte günde 200 ton et tüketilmesi öngörülüyor.

 

 

 

Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde yarattığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye’nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 13-21 Nisan tarihleri arasında ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle yapılacak. 

Başta kostümlü kortej yürüyüşünün yanı sıra eğlenceli yarışmalar, gösteriler, halk koşusu ve kültür-sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği karnavalda ünlü isimler de sahne alarak konser verecek. Belirlenen alanlarda kurulacak yüzlerce stantta vatandaşlar 9 gün boyunca ürünlerini satma fırsatı bulacak.

Karnavalı programlarına alan çok sayıda tur şirketinin katkısıyla önceki yıllarda 2 milyonu aşan yerli ve yabancı katılımcı sayısı bu yıl daha da artacak. 

Yapılacak kültür turlarıyla Adana ve çevre illerdeki güzellikler keşfedilecek. Kente gelecek yerli ve yabancı turistlerin alışverişi, pek çok sektöre can suyu olacak.

'TURİZME DOPİNG ETKİSİ YARATACAK'

Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, karnavala sayılı günler kala Adana’nın yanı sıra çevredeki illerdeki otellerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi. 

Adana’ya gelen katılımcıların çevre illerdeki tarihi, turistik bölgelerini gezip, zengin mutfağını tadacağını aktaran Serttaş, karnavalın bölge ekonomisine yaklaşık 4,5 milyar TL’lik katkısı olacağını söyledi

Ziyaretçiler için hazırlıkları sürdürdüklerini vurgulayan Serttaş, “Karnavalın Ramazan Bayramı'nın arkasından başlayacak olması kent turizmine doping etkisi yaratacak. Zaten Ramazan Bayramı'nı Adana'da geçirmek isteyen çok fazla yerli turist vardı hatta arama motorlarında en çok aranan kent burası oldu. Bayramdan sonra da karnaval olunca ilgi daha da arttı. İnsanlar özellikle Adana mutfağına yoğun ilgi gösteriyor. Adana sadece kebaptan ibaret değil. Şırdan, analıkızlı çorbası, yaprak sarması, dolma çeşitleri, şalgam, bici bici ve benzeri birçok coğrafi işaretli yemeğimiz var. Kentimiz deniz kıyısında bulunuyor bu nedenle balık ve deniz mahsullerimiz çok zengin. Kentte günlük 200 ton kırmızı et tüketilmesini ön görüyoruz ve hazırlığımızı buna göre yapıyoruz. Bu karnaval sadece Adana'ya değil çevredeki illere de çok katkılar sağlıyor. Bizler de kentin dört bir yanına yayılacak karnaval havasını restoranlarımızda yaşatmak istiyoruz” dedi.

 

'HAZIRLIKLAR TAMAM, STOKLARIMIZI YAPTIK'

Kentte yoğun turist katılımına hazırlık yapan kebapçılardan Cihangir Korkmaz ise Portakal Çiçeği Karnavalı'nın bir bahar bayramı olduğunu belirterek, "Şehirde 9 gün 9 gece eğlence, coşku ve lezzet patlaması yaşanacak. Bütün hazırlıklarımız tamam. Bu karnaval herkese iyi gelecek. Kebapçılar, kafeler, restoranlar, takı-toka satanlar, kısacası esnafımız karnaval günlerini iple bekliyor. Önceki yıllar ziyaretçi sayısı milyonu aştı. Bu yıl 3 milyon kişi bekliyoruz. Çok heyecanlıyız. Stoklarımızı yaptık. Dışarıdan gelen insanlar özellikle Adana kebabının yanında ücretsiz verilen 10 çeşit mezeyi görüp kendi yaşadıkları şehirlere kıyaslayınca çok şaşırıyorlar. Bu bizim bir kültürümüz" diye konuştu.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Ölümünün 20.Yılında Sakıp Sabancı Yapay Zeka İle Anıldı....

Ak Parti Adana İl Başkanın'dan SMS'li İşçi Çıkışı Tepkisi...

Adana'da 1 Mayıs'ta Üç Ayrı Mitingle Kutlandı.

Yusuf Kanlı Sinek Konusunda Israrcı “Büyükşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezini Arayarak ve Ayrıca Sosyal Medya Hesaplarını Etiketleyerek Şikâyetlerini Paylaşın "

ÇUKUROVA RİTİM ve MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM GECE

Hüseyin Sözlü MHP'den İhraç Edildi....

Dr. Yeşim Taşova, “Sivrisinekler çeşitli mikropların taşıyıcısıdır. Havaların ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonun arttığını gözlemliyoruz.