4 çocuk ve 7 torunları olan çift evliliklerinin 50. yılında nikâh tazeledi

Yarım asırlık mutluluk

MAGAZİN 10.07.2023 10:51:00 0
  4 çocuk ve 7 torunları olan çift evliliklerinin 50. yılında nikâh tazeledi

Adana'da 4 çocuk ve 7 torunları olan Onatça çifti, 50. evlilik yıl dönümlerini nikâh tazeleyerek kutladı. Gelinlik ve damatlık giyen çift, yeni evlenen çiftlere tavsiyelerde bulunarak sevgi ve saygının öneminden bahsetti.

Adanalı iş insanı Süleyman (70) ve eşi Sevim (70) Onatça çifti 50 sene önce birbirlerini severek evlendi. Çiftin bu evlilikten 4 çocuğu, 7 torunu dünyaya geldi. Birbirlerini seven ve her 10’uncu evlilik yıl dönümlerinde kutlama yapan çift, 50. evlilik yıl dönümlerini de büyük bir organizasyon ile kutlamaya karar verdi. Bir otelde gerçekleşen organizasyonda, gelinlik ve damatlık giyen Süleyman ve Sevim Onatça çifti, alana torunlarıyla birlikte geldi. Daha sonra çift, 50. evlilik yıl dönümlerini nikah tazeleyerek kutladı. Çiftin nikâhını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kıyarken, nikah defterini çiftin en küçük torunu babaannesine verdi. Nikâhın ardından çift, konuklarla birlikte doyasıya eğlendi.



“Evlilik çok önemli bir müessese”
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Süleyman Onatça, “Birbirimizi severek nişanlandık. Birbirimize saygı ve sevgimiz hiç eksik olmadı. Her 10 yılda bir çocuk ve torunlarımızla büyük kutlama yaptık. 50. yılı doldurduğumuzda eş ve dostlarımızla böyle bir kutlamayı yapalım, dedik. Aslında torunlarımıza ve çocuklarımıza örnek olsun diye başlamışken biraz daha çevremizdeki insanlara da, gençlere de örnek olmak istedik. Gençler çok geçimsiz durumdalar. Birbirleriyle evlilikleri çok uzun sürmüyor. Halbuki Türkiye’de evlilik müessesesi çok önemli bir müessese. Biz 50 yıldır sağlam, birbirimize saygı duyarak, birbirimize hoşgörülü davranarak, incitmeden buraya kadar getirdik” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir gece küs, birbirimizden ayrı yatmadık”
Mutlu evliliğin sırrının ‘sevgi ve saygı’ olduğunu aktaran Onatça, “Bana göre hoşgörü ve saygı. Birbirimizi anlama. Ben değil biz diye düşünmek. Birlikte hareket etme, birlikte karar verme ve birbirine danışma. Bana göre en büyük sır o. Bir insan evlilikte ya da bir arkadaşlıkta bile bir kusur ararsa o kusuru bulur. Biz o kusurları hiç birbirimizde aramadık. Bana bir şey söylediyse iyi niyetiyle söylemiştir diye düşündüm. Her söylenen kötü sözde iyilikler aradım. Biz hiçbir gece birbirimizi kırmışsak özür dilemeden yatmadık. Hiçbir gece küs, birbirimizden ayrı yatmadık. Bu bizim çimentomuz oldu” dedi.

“Para, pul hiç önemli değil”
Sevim Onatça ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyuz gerçekten. Çok mutlu bir 50 yıl geçirdik. Birbirimizi çok seviyoruz. Hiçbir zaman sevgimiz eksilmedi. Sadece sevgi ve saygı olsun. Gerisi para, pul hiç önemli değil” diye konuştu.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana Kozan'da Pembe Zakkum Zamanı....

30.04.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

 Murat Sancak "Bundan Sonra Yazacağım FETÖ Futbol Yapılanması Bilgileri Biraz Ansiklopedik Bilgiler İçerecek." Kim bu FETÖ'cüler ?

Adana'daki Merkez Belediyelerinin SGK Borçları....

Seyhan Belediyesinden İşçi Çıkış Tarihini "Adanakuşu" Duyurdu.

Yüreğir Belediyesinde 350 İsime Çıkış Verildi.

Adana'da Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış .