Esendemir: “Sağlıkçılar da şehit statüsüne alınmalı”

ÇGC’den Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz’e ‘hayırlı olsun’ ziyareti

SAĞLIK 10.09.2020 12:36:00 0
   Esendemir: “Sağlıkçılar da şehit statüsüne alınmalı”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri göreve yeni başlayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Başkan Esendemir, ziyarette yaptığı konuşmada birer kahraman gibi çalışan, göz göre göre halkın sağlığı için, kendi canını feda eden sağlık çalışanlarının şehit statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 BALCALI İNSAN KAYNAĞI SAĞLAYAN BİR HASTANE

Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirirken, Balcalı Hastanesi’nin kapılarının basına daima açık olduğuna vurgu yaptı. “Balcalı’nın farklı bir misyonu var” diyen Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz, “Bir dönem Şehir Hastanesi ve Numune Hastanesi yoğun bakımlarının kurulum aşamasında da bulundum. Çok şükür burası da yoğum bakım konusunda istediğimiz noktalara geldi. Balcalı Hastanesi’nin iki farklı misyonu var, burası sadece hizmet hastanesi değil, burasını ben baba ocağı olarak adlandırıyorum. Etraftaki bütün hastanelere insan kaynağı sağlayan bir hastane Balcalı. Asistanıyla, uzmanıyla, yan dalları ve hocası ile (Hoca da yetiştiriyor burası) teknisyeniyle, hemşiresiyle bir bütün olarak buradan bir üretim sağlanıyor adeta” dedi.

 ADANA DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN İSTANBUL’U

Balcalı Hastanesi’nin iki gücüne vurgu yapan Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz, “Buranın en önemli gücü insan üretmesi ve bilimsel gücü. Her alanda kendini yetiştirmiş Türkiye’de söz sahibi olan hocalarımız var. Gerçekten interlandı çok büyük bir alanda yaşıyoruz. Adana sadece Adana değil en az 15 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Adana Doğu ve Güney Doğu’nun İstanbul’u diyebiliriz. Bu nedenle üzerimize düşen sorumluluk çok fazla. Bu heyecanla bu görevde çalışıyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Meryem Tuncel sağ olsun bu görevi teklif ettiğinde, heyecanımı pozitife dönüştürebilmek ve bir katkı sunabilmek amacıyla görevi kabul ettim” açıklamalarını yaptı.

 BALCALI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TIBBİ GENETİK TEDAVİ MERKEZİ

Başhekim Gündüz, Balcalı Hastanesi’ni anlatırken “Bizim çok güçlü yanlarımız var. Türkiye’nin en büyük tıbbi genetik tedavi merkeziyiz. Bunların vatandaşlara duyurulması, bizim açımızdan motive edici olacak. Hem sağlık çalışanlarımız adına hem de halkın bilgilenmesi açısından çok önemli, dolayısıyla basından beklentimiz de bu manada çok önemli” dedi.

 YAPICI ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ

Basının eleştirel noktalarda da yapıcı eleştirilerle yaklaşmasına vurgu yapan Başhekim Prof. Dr. Gündüz, “Yapıcı eleştirilerle yaklaşılması bizim için önemli. Balcalı’nın gardının düşmesi kentin gardının düşmesi demektir. Buranın gardının düşmesi, bir halk sağlığı problemi de yaratır. Eleştirel noktalarımız olursa, bunu bizimle paylaşmanız halinde, biz de mutlaka gerekeni yapacağız” diye konuştu. 

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİĞE ÇOK DİKKAT EDİLMELİ

Covid -19 konusunda da uyarılarda bulunan Prof.Dr. Gündüz, “Maske, mesafe ve temizlik hususuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Hayat devam ediyor, ekonomik çarklar dönmek zorunda, Dolayısıyla da süreç içerisinde insanların bir kısmının çok rahat davranması bulaşı riskini  arttırıyor. Yüzde 50 kapasite ile çalışıyor hastanemiz şu anda ama sonbahar ile birlikte bu riskin artma ihtimaline karşı dikkatli davranmalıyız. Mevsimsel grip ile başladığında Covid’e karışması herşeyi birbirine karıştıracaktır. Olasılıklara göre B planımız, C planımız da hazır, inşallah buna ihtiyaç kalmaz. 8 dakikaya düşen bir test ile artık doğruluk oranı yüzde 80-90’lara varan ölçüde test yapabileceğiz” dedi.

 ÇGC VE BALCALI HASTANESİ İŞBİRLİĞİ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, Prof. Dr. Gündüz’e yeni görevinde başarılar dileyerek, Balcalı Hastanesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bir dizi ortak projeye imza atması konusunda işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. Başhekim Prof. Dr. Gündüz de ‘işbirliğine hazırız’ mesajı verdi.

 “BALCALI HASTANESİ’Nİ KENT DİNAMİKLERİYLE ENTEGRE HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Esendemir, “Cemiyetimiz üyelerine bilgilendirme seminerleri ile Balcalı Hastanesi’ni kent dinamikleriyle daha entegre hale getirmek istiyoruz. Normal periyodlarda bu seminerleri sürekli hale getirerek, hem halkımızın bilgilenmesi hem de gazeteci meslektaşlarımızın bilgilenmesi adına önemli bir çalışmayı kentimize kazandırmayı amaçlıyoruz”  diye konuştu.

 ESENDEMİR: “SAĞLIKÇILAR DA ŞEHİT STATÜSÜNE ALINMALI”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Covit-19 mücadelesinde sağlıkçılarımız birer kahraman gibi çalıştılar ve hala çalışıyorlar. Göz göre göre halkın sağlığı için, kendi canınızı feda ediyorsunuz. Bu nedenle hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızın şehit statüsünde değerlendirilmesi gerekir. Burada biz üzerimize düşen her konuda işbirliği ve desteğe hazırız” diyerek Başhekim Prof. Dr. Gündüz’e yeni görevinde başarılar diledi.

 
 
 

TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana’nın Doğasına ve Tarihi Dokusuna Doğru Sefer Yapacak Olan Turizm Treni Seferlerine Başlıyor.

Zeydan Karalar "Salbaş'ın İmarını Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Engellemişti " MHP’li Demirdağ "Büyükşehir O Bölgede Hiç Plan Yapmadı "

20.04.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

"Bu yıl karnavalımız, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak"

CHP Genel Merkezi İl Başkanlıklarına Alehte Çalışan İsimleri İstedi.

MHP İl Başkanı "Adana’da meydan boş zannedilmesin. Ne Bu Ülke Ne De Adana Sahipsiz Değildir.”

Adana'da Bazı Bölgeler Toz Duman.....