Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi

Adana’da Şehit Mehmet Fatih Ongun Orta Okulu öğrencileri, “Atıktan Sanata Süreç” sergisi açtı.

KÜLTÜR-SANAT 18.03.2024 10:36:00 0
 Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi

Şehit Mehmet Fatih Ongun Orta Okulu öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Arif Naci Köneç rehberliğinde, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden oluşan sanatsal çalışmaların yer aldığı “Atıktan Sanata Süreç” sergisi açtı. Sanatsal çalışmalar göz doldururken, ‘Çevre Dostuna Dönüşen Tabaklarımız Resim Sergisi’ ile süt kutularından yapılan ‘Kuşlarımız Üşümesin Geri Dönüşüm Evi’ çalışmalarıyla sergide öğrencilerin çalışmaları yer aldı. Okul müdürü Selçuk Cura, “Atıkların geri dönüşüm süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesi, hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden oluyor.

Kullanmadığımız atık malzemelerin sanatsal ve yararlı eşyalar haline gelmesi, etrafımızda çöp dediğimiz nesnelerin birer sanat eserine dönüşmesi, öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılıklarının en güzel örneğidir. Bizler gelecek nesillerimizden emanet aldığımız bir çevreyi yaşıyoruz. En güzel temizlik, kirletmemektir. En güzel tasarruf israf etmemektir. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimizi gönülden kutluyorum” dedi.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana'da 1 Mayıs'ta Üç Ayrı Mitingle Kutlandı.

Yusuf Kanlı Sinek Konusunda Israrcı “Büyükşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezini Arayarak ve Ayrıca Sosyal Medya Hesaplarını Etiketleyerek Şikâyetlerini Paylaşın "

ÇUKUROVA RİTİM ve MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM GECE

Hüseyin Sözlü MHP'den İhraç Edildi....

Dr. Yeşim Taşova, “Sivrisinekler çeşitli mikropların taşıyıcısıdır. Havaların ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonun arttığını gözlemliyoruz.

2025'de Dünya'da Altın Fiyatı Beklentisi

"Adanakuşu "Haklı Çıktı... Seyhan Belediyesinde 200 Çıkış.