Akdeniz Derbisi Hişman Çizik'li Oğuzun Rüyası'nın..

Adana yarış sezonun ilk ve tek G1 mücadelesi olma özelliğine sahip 2024 yılı Akdeniz Derbisi Koşusu (G1), 7 Nisan Pazar günü Yeşiloba Hipodromu'nda gerçekleşti.

SPOR 8.04.2024 23:03:00 0
Akdeniz Derbisi Hişman Çizik

Akdeniz Derbisi'nde zafere
Oğuzun Rüyası uzandı

Adana yarış sezonun ilk ve tek G1 mücadelesi olma özelliğine sahip 2024 yılı Akdeniz Derbisi Koşusu (G1), 7 Nisan Pazar günü Yeşiloba Hipodromu'nda gerçekleşti.

 

Birbirinden başarılı 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının kıyasıya bir birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

 

2019 yılında El Nino, 2020 ve 2021 yıllarında Long Runner, 2022 ve 2023 yıllarında ise Osmanbey isimli safkanların birinciliğe ulaştığı sezonun bu en önemli randevusunun 2024 yılı galibi; Sesil Hatice Topçu'nun sahibi, Oğuz Topçu'nun yetiştiricisi olduğu, Seit Kan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır erkek safkan Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

12 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Nizamettin Demir idaresindeki Ghost Cat (Mehmet Bora - Balerina / Mountain Cat) elde ederken, Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) Ahmet Çelik ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu önemli koşuda boy gösteren Zolo Muum (Papa Clem - Controllable) dördüncü ve son olarak Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) ise Vedat Abiş ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Oğuzun Rüyası için bitiriş derecesi 2.16.71 olurken, farklar 1/2 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Eray Hazar'a kupasını ve çiçeğini, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı verdi.

 



Safkanın antrenörü adına İbrahim Halil Kan'a plaket ve çiçeğini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli verirken, jokey Hışman Çizik ise plaket ve çiçeğini Kulübümüz Asli Üyesi Mehmet Emin Ekenler'in elinden aldı.



Törene, eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu ile Asli Üyemiz Mehmet Milli de katıldı.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana Kozan'da Pembe Zakkum Zamanı....

30.04.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

 Murat Sancak "Bundan Sonra Yazacağım FETÖ Futbol Yapılanması Bilgileri Biraz Ansiklopedik Bilgiler İçerecek." Kim bu FETÖ'cüler ?

Adana'daki Merkez Belediyelerinin SGK Borçları....

Seyhan Belediyesinden İşçi Çıkış Tarihini "Adanakuşu" Duyurdu.

Yüreğir Belediyesinde 350 İsime Çıkış Verildi.

Adana'da Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış .