Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik yılı Açılışı

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik yılı Vali Köşger’in katıldığı törenle başladı. İlk dersi TÜBİTAK Başkanı Mandal verdi

EĞİTİM 14.11.2023 14:27:00 0
Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik yılı Açılışı

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Rektör Tümay’ın yaptığı konuşmasının ardından da TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” konusuyla üniversitenin açılış dersini yaptı.

 Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programına katıldı.

Törene Vali Köşger’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Başkanı Yücel Bayram, ATB Başkanı Şahin Bilgiç, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Rektör Tümay’ın yaptığı konuşmasının ardından da TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” konusuyla üniversitenin açılış dersini yaptı.

Tören sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Sayın Yavuz Selim Köşger; üniversitelerin sosyokültürel ve ekonomik gelişmenin, birlikte yaşama kültürünün odak noktası olduğunu belirterek kentimiz adına önemli bir kazanım olan Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yeni akademik yılının üniversitemize, akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve kentimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


02.05.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Ölümünün 20.Yılında Sakıp Sabancı Yapay Zeka İle Anıldı....

Ak Parti Adana İl Başkanın'dan SMS'li İşçi Çıkışı Tepkisi...

Adana'da 1 Mayıs'ta Üç Ayrı Mitingle Kutlandı.

Yusuf Kanlı Sinek Konusunda Israrcı “Büyükşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezini Arayarak ve Ayrıca Sosyal Medya Hesaplarını Etiketleyerek Şikâyetlerini Paylaşın "

ÇUKUROVA RİTİM ve MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM GECE

Hüseyin Sözlü MHP'den İhraç Edildi....