Ayhan Barut'tan yerel gazetelere de destek çağrısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, yerel basın için destek paketi hazırlanmasını talep etti.

SİYASET 4.05.2020 11:22:00 0
Ayhan Barut

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizin ardından salgınla birlikte çok zor günler geçiren yerel gazetelere de, iktidarın yanı sıra Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), kamu kurumları ve kamuya ait bankalar tarafından acil destek verilmesini istedi.

"AŞILMASI GÜÇ SORUNLAR YAŞANIYOR"

Salgın öncesinde Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi krizin yaşanılan süreçte daha da derinleştiğine dikkat çeken Ayhan Barut, zor günler geçiren yerel basına devlet desteğinin şart olduğunu vurguladı. Kağıttan matbaaya, kesintilerden ödemelere, vergiden dağıtıma yerel basının maliyetlerinde çok ciddi artış olduğunu aktaran Barut, "Buna karşın salgınla birlikte ekonomik hayatın neredeyse durma noktasına gelmesi ve alınan önlemler nedeniyle yerel basının gelir kalemleri tükenmiş, aşılması oldukça güç sorunlar baş göstermiştir" dedi.

"YEREL BASIN İÇİN DESTEK PAKETİ HAZIRLANSIN"

Salgınla mücadelede ortaya konan dayanışmanın yerel basın için de gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu süreçte esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine, sanayicisinden işsizine herkese sosyal devletin gereği olarak destek verilmelidir. Halkın sesine kayıtsız kalınmamalı, halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın kuruluşlarımıza da bu zor günlerde ayrımsız destek olunmalıdır. Halkın gözü kulağı olan, demokrasimizin vazgeçilmezi basın kuruluşlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Devleti yönetenlerin özellikle yerel basına Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), kamu kurumları ve kamuya ait bankalar tarafından acil destek vermesi gerekiyor. En az yaygın televizyon kanalları ve gazeteler kadar yerel televizyon, gazete, radyo, internet siteleri ve ayrımsız tüm basın çalışanlarına da kamu ilanlarıyla destek olunmalıdır. Yerel basının kağıttan matbaaya tüm gider kalemlerinde devlet desteği hayati önem taşıyor. Vergilerden kesintilere, maaşlardan kredilere, ayni ve nakdi yardımlara kadar kapsamlı bir destek paketi zaman kaybedilmeden hazırlanmalıdır. Yarın çok geç olmadan yerel basınımıza kol kanat gerilmelidir."

"BANKALAR YEREL BASINA DA DESTEK VERECEK Mİ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu önergede şu sorulara yanıt istendi:

"1- Salgınla birlikte gazetelerden radyolara, televizyonlardan internet sitelerine dek tüm yerel basın kuruluşlarının içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bir tespit çalışması yaptınız mı?
2- Yerel radyo, televizyon, gazete ve internet sitelerinin gelirlerinde yaşanan azalmaya bağlı olarak binlerce insanı istihdam eden basın kuruluşlarımıza destek verilmesi için hükümetin bir çalışması bulunmakta mıdır?
3- Başta devlet kurumları olmak üzere Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) aracılığıyla yerel basın kuruluşlarına 'can suyu olmak' amacıyla bir destek paketi hazırlanacak mıdır?
4- Kamu bankalarının bazı yaygın gazete ve televizyon kanallarına destek amacıyla verdiği ilanların yerel basın kuruluşları için de sağlanması konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?"


Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"

Adana Ulaştırma Bakanı Son Noktayı Koydu "Havalimanı Pilot Eğitiminde Kullanılacak"

Yöneylem Araştırma Adana Büyükşehir Anketini Açıkladı...Ankete Göre Fark Var.

Gezici Araştırma "Zeydan Karalar Adana'da Seçimi AKP ve MHP oylarıyla kazanıyor "


Portakal Çiçeği Karnavalı 13-21 Nisan'da Adana'da..

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı "Vatandaşlarımızın sandığa yansıtacağı irade ile inanıyorum ki kayıp yıllar telafi edilecek "

Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, “Sarıçam 10 yıl ihmal edildi, her türlü hizmetten mahrum edildi"

YSK "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır'

Ali Demirçalı, “Yüreğir’in öz evladıyım, hemşehrilerimin bana teveccüh göstereceğini biliyordum "

Cumhur İttifakı Seyhan Adayı Erdal Hatipoğlu,"Cumhur İttifakı’nın bayrağını Seyhan Belediyesi’nin çatısına dikeceğiz "

CHP'nin Seyhan Adayı Av. Oya Tekin "Senin sesin Oya Tekin olacak. Hep birlikte kazanmış olacağız."