Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğundan 30 Nisan’da Seyhan Belediyesi YKKM Konser “

Çukurova Ritimve Müzik Topluluğu sahnede 60 enstrüman ve 10 solist ile 30 Nisan Salı saat:20.00 da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde konser verecek.

KÜLTÜR-SANAT 23.04.2024 21:48:00 0
Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğundan  30 Nisan’da Seyhan Belediyesi YKKM Konser “

Müzik çalışmalarına 2021 yılında başlayan Çukurova Ritimve Müzik Topluluğu sahnede 60 enstrüman ve 10 solist ile 30 Nisan Salı saat:20.00 da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde konser verecek.

Çalışmalarını Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Çukurova Borsa İstanbul İlkokulunda sürdüren topluluğunun Ritim Eğitmeni, Koro Şefi, Müzik Öğretmeni Bülent İLÇİN

― ‘’Türküler; ete kemiğe bürünüp insan suretinde görünenlerin, gönül kıranın arınmasının zorluğunu bilenlerin, canlı cansız bütün varlıkları Hak sureti görüp onlara hürmet gösterenlerin, olmak için ölmeyi pişme yolunda yanmayı kabul edenlerin, aşktan ötesinin olmadığını bilenlerin sesidir. Yesevi’nin, Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın, Nesimi’nin, Mısri’nin, Teslim Abdal’ın deyişleri kâh âşığın dilinde kâh dervişin nefesinde vücut bulur.

Anadolu kültüründe Türk Halk Müziğinin kökleri 15.yy.la dayanır. Türk müziğinin bir çok türünden örnekler vereceğimiz konserde bir çok Türk Halk Ozanının eserine yer verdik. Bunlardan bazıları Karacaoğlan, Âşık Veysel, Neşet Ertaş, Şah Hatayi, ve yakın zaman günümüz icracılarından Musa Eroğlu. Ayrıca Leman Sam, Özdemir Erdoğan, Yeni Türkü, Ezginin Günlüğü gibi Türk Müziğinin çok değerli sanatçılarının eserlerini de Ritim düzenlemeleri ile icra edip seslendireceğiz. Ayrıca “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk”ün en sevdiği mertliğin, yiğitliğin ve cesaretin dansı olan Zeybek Türünden bir oyun sergileyeceğiz. 

  Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu’nun sahnede kullanacağı enstrümanlar daha çok Türk Halk Müziğinde kullanılan Bağlama, Kaval, Cura, Kopuz, Bendir, Erbane,Asma Davul, Darbuka, Kaşık ,Zil gibi enstrümanlar. Ancak topluluğumuz müzikte doğu ve batı sentezini çok güzel harmanlayarak batı müziği enstrümanları olan Piyano, Gitar,Basgitar, Keman, Latin Bongo, Cajon, Djembe gibienstrümanaları da kullanıyoruz. Solo performansların olduğu konserimizde   90 lar temalı  Türk müziğinden üç tane eserde seslendiriyoruz.Bu eserlerde izleteceğimiz video ve slaytlar ile seyirciyi çocukluk yıllarına götürerek  tatlı bir nostalji yaşatacağız.

Konsere gelecek izleyiciler eserleri dinlerken  hüzün, coşku,neşe, ayrılık, özlem, sevinç gibi duyguları bir arada yaşayacaklar.

Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu olarak geçen yıl Haziran ayında verdiğimiz konserde 630 kişilik salona 1000 e yakın izleyici geldi. Bundan dolayı sınırlı sayıda davetiyeli olan konserimize tüm sanatseverleri bekliyoruz.”



 


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


150.Kentucky Derbisini MystikDan Kazandı.

Maganda Kurşunu İsabet Eden Kadın Hayatını Kaybetti.

05.05.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Kozan ve Feke'de Sel ..Saimbeyli’de yine yola kaya devrildi.

Hikmet Karaman " “Üç puan aldığımız için mutluyuz”

Şimsek İstanbulspor Deplasmanından İlk Deplasman Galibiyeti İle Dönüyor. 0-1

Yüregir Belediyesin'den Kamulaştırma Kararı.