Degişik Bir tat Adana Usulü avgan pilavı....

Adana denilince akla yemekler geliyor ve bu yemekler arasında popüler olan Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır merak ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT 12.03.2024 22:51:00 0
Degişik Bir tat Adana Usulü  avgan pilavı....

Adana denilince akla yemekler geliyor ve bu yemekler arasında popüler olan Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır merak ediliyor. İşte, “Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır? Adana usulü avgan pilavı tarifi..” sorusunun cevabı…

MALZEMELER:

300 gr kuzu eti
1 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy havuç
1 kâse baldo pirinç
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Kuzu etini küçük parçalar halinde doğrayarak bir tencerede 20 dakika boyunca haşlayın. Pirinci yıkayın ve tuzlu sıcak suyun içine koyup ağzını kapatın. 15 dakika ıslatın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Derin bir tencereye sıvıyağı ve doğranmış soğanı koyun. Haşlanmış kuzu etlerini ekleyerek kavurun.

 

Havuçların kabuklarını kazıyın. Kibrit çöpü uzunluğunda incecik doğrayarak kavrulan etin üzerine yayın. Islanan pirincin suyunu süzün. Pirinci havuçların üzerine ekleyin. Yenibahar ve tuz ekin. Son olarak malzemelerin üzerini aşacak kadar sıcak su ve et suyu ilavesi yapın. Çok kısık ateşte pirinçler pişene kadar yemeği pişirin. Avgan pilavını, altını kapattıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Pilavı servis tabağına ters çevirerek aktarın. Sıcak olarak servis yapın.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana'da 1 Mayıs'ta Üç Ayrı Mitingle Kutlandı.

Yusuf Kanlı Sinek Konusunda Israrcı “Büyükşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezini Arayarak ve Ayrıca Sosyal Medya Hesaplarını Etiketleyerek Şikâyetlerini Paylaşın "

ÇUKUROVA RİTİM ve MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM GECE

Hüseyin Sözlü MHP'den İhraç Edildi....

Dr. Yeşim Taşova, “Sivrisinekler çeşitli mikropların taşıyıcısıdır. Havaların ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonun arttığını gözlemliyoruz.

2025'de Dünya'da Altın Fiyatı Beklentisi

"Adanakuşu "Haklı Çıktı... Seyhan Belediyesinde 200 Çıkış.