Çocuklarımız Türkiye`nin aydınlık geleceğidir

EĞİTİM 8.09.2019 23:24:00 0
Çocuklarımız Türkiye`nin aydınlık geleceğidir


Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün, Türkiye Cumhuriyeti`nin geleceğini yeni nesile, yeni nesili de öğretmenlere emanet ettiğini hatırlatarak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar güvende ve aydınlık olacaktır" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 2019/2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada yeni eğitim döneminin, Milli Eğitim camiası, öğrenciler, öğretmenler ve velilere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Başarıya giden yolun kaliteli bir eğitimden geçtiğinin altını çizen Başkan Sözütek, "Bizleri başarıya ulaştıracak en önemli kurum okul, en önemli araç eğitimdir. Ülkemizin aydınlık geleceğinin güvencesi olan sevgili öğrencilerimiz de en önemli varlıklarımızdır. Bu değerli varlıklarımızın sorumluluklarının bilincinde, bilgi üreten ve değerlendiren, bilimsel, teknolojik ve kültürel gelişmelere açık kişiler olarak yetişmesi büyük bir önem taşımaktadır. Milli ve manevi değerlerimize bağlı, aynı zamanda çağdaş becerilere sahip, evrensel değerlere saygılı, dünya gerçeklerini yorumlayabilecek bilgi, birikim ve özgüvenle yoğrulmuş nesiller yetiştirmek ülkemizin geleceği için yapılmış en büyük yatırımdır. Bu vesile ile yeni eğitim ? öğretim döneminde okula başlayan çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi kutluyor, yeni dönemin de başarılarla dolu, kazasız ve mutlu geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

ARAÇ VE SERVİS SÜRÜCÜLERİNE UYARI

Açıklamasında okulların açılmasıyla birlikte yollarda araç trafiğinin de artacağını hatırlatan Başkan Sözütek, okul önlerinde üzücü kazaların yaşanmaması için  araç sürücülerini, velileri, öğretmen ve öğrencileri dikkatli olmaya çağırdı. 

Trafik kurallarına herkesin uymasını, uymayanların da uyarılması gerektiğine işaret eden Birlik Başkanı Sözütek,  ?Trafikte, hepimiz sorumlu davranalım. Çocuklarımızın geleceğini, sağlığını, neşe ve mutluluğunu düşünerek dikkatli araç kullanalım. Aşırı hızdan kaçınalım. Özellikle okul yolu ve yaya geçitlerinde yavaşlayarak, geçiş önceliğini öğrencilere ve yayalara verelim? diye konuştu.

Servis araç sürücülerini de, araçlarında taşıdıkları çocuklara örnek olacak davranışta bulunmaları konusunda uyaran Başkan Sözütek, direksiyon başında sigara içmemelerini, araçtan dışarı çöp atmamalarını, yüksek sesle müzik dinlememelerini, araç içinde ve dışında göze hoş gelmeyen, çevreyi rahatsız edecek resim veya yazı bulundurmamaları gerektiğine dikkat çekti. Başkan Sözütek, öğrencilerden de servis araçlarında yolculuk süresince ayağa kalkmamalarını, şoför amcalarının dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalarını istedi.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Pozantı Belediyesinde Halef Selefin Borç Restleşmesi...

Adana Emmineti Uyardı....Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Korteji İçin Cumartesi Kapalı Olacak Yollar....

19.04.2024 İSTANBUL GECE AT YARIŞI TAHMİNİ

19.04.2024 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Alzheimer ve Parkinson Riskini Azaltan Besinler...

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin "96 günde 96 mahallemize ziyaret çalışmamıza önümüzdeki hafta başlıyoruz”

Portakal Çiçeği Karnavalı Adana Esnafına Katkı Sağlıyor.