Emekliye Kötü Haber..Seyyanen zam Yok...

Asgari ücret ve emekli maaşlarında artış beklentisi, Merkez Bankası'nın uyarısıyla karşılanıyor. Ekonomi bürokratları, kasada ciddi sıkıntı olduğunu ve para dağıtmanın mümkün olmadığını belirtiyor.

GÜNCEL 9.04.2024 09:46:00 0
Emekliye Kötü Haber..Seyyanen zam Yok...

Temmuz ayı, maaşlarda artış beklentisiyle yaklaşırken, milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam talep ederken, emekliler ise seyyanen zam istiyor. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın hükümete gönderdiği açık mektupta, ciddi bir kemer sıkma döneminin işaretleri verildi. Banka, maaş zamlarında hükümete adeta ‘kesenin ağzını açmayın’ uyarısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Ekonomik Durum Değerlendirmesi

Seçim sonrası hükümetin gündemine ekonomi yerleşirken, Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Sözcü TV canlı yayınında Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki ekonomi bürokratlarından aldığı bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, yaptığı görüşmelerde hükümetin kasasının boş olduğunu, dış borçların ödenemez hale geldiğini ve enflasyonun sorumlu olduğunu öğrendiğini aktardı. Ekonomi bürokratları, artık sağa sola para dağıtmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Emekli ve Asgari Ücretli Çalışanların Durumu

Merkez Bankası'nın mektubundan asgari ücrete ara zammın artık mümkün olmadığını anlaşıldığını belirten Akarsu Çelik, emeklilerin durumunu da değerlendirdi. Çelik'e göre, enflasyonun düşüşe geçmesi beklenirken, seçime yansıyan emeklilerin durumu oldukça zor. Hükümet yetkilileri, 5 bin TL zam yapıldığında bunun 16 milyon emekliye maliyetinin 1 trilyon olduğunu ifade ediyorlar.

EYT Beklentileri ve Ekonomik Etkileri

Bilindiği üzere, EYT bekleyenler, kademeli emeklilik umuduyla 17 yıl daha fazla çalışacaklarını düşünüyorlardı. Ancak ekonomi bürokratları, EYT'nin büyük bir hata olduğunu belirtiyorlar. Akarsu Çelik'e göre, sadece 2024 yılında 2 milyon EYT'linin daha gelmesi bekleniyor ve bunun bütçeye etkisi 1 trilyon lira. EYT'nin çıkarılmamış olması durumunda, ekonomi için daha iyi olacağı görüşü hakim.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana'da Elektrikli Bisiklet Fabrikasında Yangın...

Ehliyetsiz Sürücü Ganyan Bayine Girdi...

03.05.2024 İSTANBUL GECE AT YARIŞI TAHMİNİ

03.05.2024 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Amerika'da Ölmüştü Mezarı Açılacak.

Yusuf Kanlı " 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı paylaşıp, diğer taraftan işçileri kapı önüne koymak tutarlı bir davranış olmamakla beraber hiç etik değildir.”

Adana’da Seyhan Nehrine Atlayan Kişinin Cesedi Bulundu.