İşyerlerini açamayan esnafa maddi destek sağlanmalı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri geçici süreyle durdurulan esnaf ve sanatkarlara yönelik de destek beklediklerini  söyledi.

EKONOMİ 17.04.2020 13:56:00 0
İşyerlerini açamayan esnafa maddi destek sağlanmalı

 

Kapatılan sektörlerdeki esnafın yanında çalışanlara, kısa çalışma ödeneği kapsamında İŞKUR aracılığıyla maaş desteği verildiğini hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, geçici süreyle kapatılan esnafa da benzer bir desteğin sağlanmasını istedi.

 

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, tüm dünyada hızlı bir şekilde küresel yayılım gösteren ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele gereği faaliyetlerine geçici süreyle ara verilen küçük esnafın ekonomik anlamda en fazla etkilenen kesimlerin başında geldiğini kaydetti.

Alınan tedbirler kapsamında, başta berber, kuaför, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, nişan/düğün salonları çalgılı/müzikli lokanta/kafe ve benzeri sektörler olmak üzere, insan yoğunluğunun fazla olduğu, hijyen kurallarının önem arz ettiği işletmelerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğunu hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, virüsün yayılımının engellenmesi için alınan kararın olumlu olduğunu, ancak bu kararın ekonomik yönden de desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

"GÜNLÜK KAZANIP, GÜNLÜK HARCIYORLAR"

Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan sektörlerde hizmet veren esnafın büyük çoğunluğunun günlük kazanıp, günlük harcadığına dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Devletimiz kısa vadede, gerek ekonomik istikrar kalkanı paketi, gerekse esnaf destek paketi ve kısa çalışma ödeneğini devreye alarak ekonomik anlamda piyasaların rahatlamasını sağladı. Uzun vadede de esnafımıza yönelik daha büyük boyutlu desteklerin hayata geçirileceğine hiç şüphemiz yok. Ancak, özellikle faaliyetleri geçici süreyle durdurulan sektörlerde hizmet veren küçük esnaf ve 65 yaş yasağına takıldığı için işyerlerini açamayan esnafımız ile yolcu kapasiteleri yüzde 50'e indirilen toplu taşıma ve taksici esnafına yönelik de bir destek beklentisi içerisindeyiz. İŞKUR aracılığı ile çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneği benzeri maddi bir destek sağlanarak, faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan esnafımız da sübvanse edilebilir. Malumunuz Ramazan ayı yaklaşıyor. Dinimizin gereği oruç ibadetimizi yerine getireceğimiz bu mübarek ay öncesi verilecek maddi destek, işyerini açamadığı için evinin günlük nafakasını kazanamayan esnafımızın iftar sofralarını bereketlendirecektir. Esnafımızın bu talebinin devletimizde karşılık bulacağına ve en kısa zamanda böyle bir desteğin sağlanacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal'dan Vali Köşger'e Ziyaret.

Çukurova Belediyesi Operasyonunda Tutuklu Kalmadı.

Oya Tekin "Adana’mıza değer katan tüm kurum ve kuruluşlarla ilçemiz için uyum içerisinde çalışacağız” dedi.

17.04.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması” sonuçları açıklandı.

Beta Enerji Adana Engelliler Süper Lig'de..

Çukurova'da Araç Duraga Girdi.Yaralılar Var...