Kıvanç Tatlıtuğ Karataş'ta Balık Keyfi Yaptı

Tatlıtuğ Ailesinin Karataş’ta Balık Sefası...

MAGAZİN 11.01.2024 11:26:00 0
Kıvanç Tatlıtuğ Karataş

Adanalı hemşehrimiz, Türkiye ve dünyanın hyran olduğu ünlü oyuncu KıvançTatlıtuğ, annesi Nurten Tatlıtuğ ve abisi Cem Tatlıtuğ ile birlikte Adana'nın İncisi Karataş'ta Kefal Balığı keyfi yaptı. 

Akdeniz’in kendine özgü balığı vardır. Bu mönü geniş bir yelpaze içerse de, Doğu Akdeniz’in en şirin balıkçı kasabalarından biri olan Karataş’ın kendine özgü bir balık seçeneği bulunur. Bu seçeneğin başında Lagos gelir. Tabi ki Çipura da seçenekler arasındadır… Ve Levrek… Bir de Kefal var… Akdeniz geniş balık seçeneklerine sahipken ve Karataş da Doğu Akdeniz’in en becerikli balıkçılarını yetiştirmişken, Karataş’ın balık mönüsü niçin bu dört balıktan oluşuyor diye merak edebilirsiniz. Merakınızın cevabı ise sadece kalitedir. Bilmenizi isteriz ki deniz kenarında yaşasanız bile balık lokantalarında yediğiniz balıkların çoğu balık çiftliklerinde yetiştirilmiş balıklardır. Ancak Karataş’ta balık yemeye gittiyseniz eğer, size sadece dalyandan veya açık denizden tutulmuş taze balık sunulur.

 

KARATAŞ'IN LEZZETLİ BALIĞI KEFAL


Kefal balığı genellikle tuzlu su habitatlarında bulunuyor ve dünya genelinde birçok farklı türünün olduğu biliniyor. Özellikle Akdeniz ve Karadeniz gibi bölgelerde avlanarak tüketiliyor.

Kefal balığı, beyaz etli bir balık olarak biliniyor ve çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanabiliyor. Fırında, ızgarada, buğulama veya tava gibi yöntemlerle pişirilerek tüketiliyor. Omega-3 yağ asitleri, protein ve diğer besin maddeleri bakımından zengin bir kaynak olan Kefal, ortalama 30 - 50, en çok 75 cm. boyda olabiliyor. Açık denizle sahil arasında gidip gelen, bazen beslenmek için sürüler halinde lagünlere, hatta nehirlerin içine giren Kefal, beyaz etinin lezzetinin yanı sıra mumlanarak pazarlanan havyar yumurtasıyla da öne çıkıyor. Akdeniz’e kıyısı olan Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde bulunan Akyatan, Ağyatan, Tuzla, Yelkoma ve Çamlık dalyanları, Kefal balığı havyarı üretimindeki miktarı ve kalitesi açısından Türkiye’de önemli bir yere sahip.

Karataş’ta balık yemenin bir başka özelliği de balığın tadını hissetmenizi engelleyecek bazı zorluklarını ortadan kaldıran samimi ortamdır. Orada balığı elinizi kullanarak yemeniz hiç yadırganmaz. Ve bilmenizi isteriz ki çatal bıçak devreden çıkınca lezzet biraz daha artabilmekte…  Karataş balıkçıları salaştır demek istemiyoruz, çünkü oradaki salaşlık başta işletmeciler olmak üzere gelen herkesin samimi olmasının bir sonucudur ve bu durum herkese bir rahatlık sağlayarak balık yemenin zevkini artırır.

 


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


28.04.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şube Müdürlüğü " Klima Açma Zorunluğu 1 Mayıs İtibariyle Başlıyor.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan "Pozantı’da Üretken Belediyeciliğin Simgesi Olacağız "

Adana tarihine Işık Tutan Yer " Misis Antik Kenti "

Ünlü Adanalı Besteci Burhan Bayar "Stüdyodaki İki Büyük Profesyonel Kayıt Aletini Cem Yılmaz Hediye Etti "

Restoran ve Kafelere KDV Artışı...

27.04.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ