Merakla Beklenen 9. Yargı Paketi'nin Detayları...

Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nin ayrıntılarına ulaştı.

GÜNCEL 10.05.2024 07:23:00 0
Merakla Beklenen 9. Yargı Paketi

 

Yeni Yargı Reformunda Af Bekleyenlere Müjde

 

Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nin ayrıntılarına TRT Haber ulaştı. 

 

Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek. Terör örgütlerinin finansmanına yönelik TMSF'nin kayyum atama yetkisi uzatılacak.

 

Yeni yargı paketiyle ilgili Bakan Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamalara göre, meclisin takvimi nedeniyle yer alamayan birçok hususun bulunduğu belirtiliyor. Özellikle Ceza Mahkemesi Kanunu ile ilgili değişikliklerin öncelikli olduğu vurgulanıyor. Ülkede cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik yasal düzenlemelerin ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.


 

23 farklı kanun ve 3 kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeren 60 maddelik 9. Yargı Paketi'nin çalışmaları devam ediyor. Bu düzenlemelerde, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda yapılan değişikliklerin yer aldığı aktarılıyor.


 

Pakette toplumda "yapanın yanına kar kaldı" algısının önlenmesine yönelik düzenlemelerin yer alacağı belirtiliyor. Denetimli serbestlik uygulamasından kaynaklanan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Ayrıca, suç örgütlerinin finansmanının önlenmesi kapsamında Türkiye Varlık Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atanabileceği ifade ediliyor. Bu düzenlemeyle, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.


 

Pakette ayrıca, yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'deki casusluk faaliyetlerinin önlenmesiyle ilgili kapsamlı düzenlemeler yapılacağı belirtiliyor. Bu düzenlemelerin, yeni tip casusluk suçlarının soruşturulması ve kovuşturulması için etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacağı ifade ediliyor.

 

 


 

Ceza infaz sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin de pakette yer alacağı aktarılıyor. Bu düzenlemelerle ceza adaletinin sağlanması ve suçun işlenmesinin önlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, uzlaşma görüşmeleri ve noterliğe ilişkin düzenlemelerin de pakette yer alacağı bildiriliyor. Bu kapsamda, uzlaşma görüşmelerinde tespit edilemeyen veya uzlaşmadan sonra ortaya çıkan zararlara ilişkin tazminat davası açılabilmesi ve noterlik hizmetlerine ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenlenmesi öngörülüyor.

 

 


 

Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin bir değişiklik de yer alacak. Evli kadınların iki soyadını kullanma hakkı olacak ve paketteki diğer düzenlemelerle birlikte, hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenecek. Ayrıca, sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek. Genel af konusu da CHP tarafından gündeme getirildi. Yargı Paketinde gündeme gelme durumu var.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


21.05.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger " Adana’nın da Esnaf Kredilerine Uygulanan Faiz Güncellemesinden Muaf Tutulmasını İstedi. "

Adana Şakirpaşa Havalimanından İlk Dört Ay Raporu..

Adana Emniyetinden Asayiş Raporu..

Adana'da FETÖ'cü Eski Hakime 7 yıl 6 ay hapis..

Hac Kafilesi Adana'dan Uğurlandı..

Adana Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu...