Otizmli çocukların annesi Gülşen Akgöz Yılın Annesi oldu

Başkan Soner Çetin, Anneler Günü için anlamlı bir girişimde bulundu

MAGAZİN 7.05.2020 23:59:00 0
Otizmli çocukların annesi Gülşen Akgöz Yılın Annesi oldu

Adana’da ilk kez bir belediye Anneler Günü’ne özel “Yılın Annesi”ni belirledi. Otizmli çocukların ailelerini bir araya getirerek Gönüllü Anneler Topluluğunun oluşmasına öncülük eden ve özverili çalışmalarıyla bilinen Gülşen Akgöz, Çukurova Belediyesi tarafından Yılın Annesi seçildi. Adana’da belediyeler açısından ilk olma özelliği taşıyan bu girişimin geleneksel olması hedefleniyor.

Çukurova Belediyesi, Adana’da belediyeler arasında bir ilki daha gerçekleştirerek “Yılın Annesi”ni belirledi. Çukurova Belediyesi’nin yaptığı titiz araştırma sonucu Yılın Annesi olarak otizmli çocukların ailelerini bir araya getirerek Gönüllü Anneler Topluluğunun oluşmasına öncülük eden Gülşen Akgöz seçildi.

Kendisi de 14 yaşındaki Selin isimli otizmli bir çocuk annesi olan ve 400 dolayında otizmli çocuğun ailelerini bir araya getirerek bu konuda özverili çalışmalarda bulunan Gülşen Akgöz, kendisini böyle bir onura layık görmesinden dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti. Gülşen Akgöz, “Sayın Başkana sonsuz teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Bu unvanı Gönüllü Anneler Topluluğundaki tüm anneler adına kabul ediyorum” dedi.

GÖNÜLLÜ ANNELER TOPLULUĞU NASIL OLUŞTU?

Tüm annelerin özel olduğunu ancak şehit anneleri ve özel çocukların annelerinin daha özel olduğunu vurgulayan Yılın Annesi Gülşen Akgöz, Gönüllü Anneler Topluluğunun oluşumunu şöyle anlattı:

“Kızıma şifa ararken hastanelerde, okullarda, rehabilitasyonlarda benim gibi çocukları olan annelerle tanıştım. Yalnız olmadığımı farkettim. Çünkü bizim gibi anneler kalabalıklar içinde kendini yapayalnız hissediyor. Sıkıntılarımızın ortak olduğunu gördük. Baktık ki birbirimize iyi geliyoruz. Güçlerimizi birleştirip hepimizin elimizi taşın altına koymaya karar verdik. 400’e yakın anneden oluşan bir topluluk oluşturduk. 3 yıldır çaba harcıyoruz. Öncelikle çocuklarımıza moral olacak etkinlikler düzenledik, bununla birlikte çocuklarımızın yeteneklerini keşfettik. Biz gönüllü bir oluşumuz, ben sadece öncülük ettim.”

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ANNESİ

Gülşen Akgöz, kendisi ile ilgili “Otizmli çocukların annesi” ifadesi için de, “Hepimiz birbirimizin çocuklarına annelik yapıyoruz. Bütün anneler özveri gösteriyor” ifadesini kullandı.

Toplumun otizmli çocuklardan rahatsız olmamasını ve saygı duymasını isteyen Yılın Annesi Gülşen Akgöz, “O benim büyük mucizem. Annelere önerim asla vazgeçmesinler. Toplum da sadece bu çocuklara saygı göstersin. Tekrar dünyaya gelsem yine Selin’in annesi olmak isterdim. Bu yolu kızımla beraber el ele yürümek isterdim” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇETİN YILIN ANNESİNİ KUTLADI

Çukurova Belediyesi’nin Yılın Annesi belirlemesiyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Soner Çetin de, “Tüm anneler bizim için değerlidir. Fedakar annelerin gününü kutluyorum. Biz belediye olarak bir gelenek başlatmak istedik. Toplumda öne çıkan, çabalarıyla taktir edilen anneleri bir anlamda motive etmek, rol model olmalarını sağlamak için ‘Yılın Annesi’ adı altında onurlandırmaya çalıştık. Araştırma yaparken Gülşen Hanım dikkatimizi çekti. Özverili çalışmaları ile bizleri çok etkiledi. Tüm anneler adına kendisini Yılın Annesi seçmeye karar verdik. Tüm annelerin gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Soner Çetin, böyle bir girişimin Adana’da ilk kez bir belediye tarafından başlatıldığını belirterek, “Bunu geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.


Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"

Adana Ulaştırma Bakanı Son Noktayı Koydu "Havalimanı Pilot Eğitiminde Kullanılacak"

Yöneylem Araştırma Adana Büyükşehir Anketini Açıkladı...Ankete Göre Fark Var.

Gezici Araştırma "Zeydan Karalar Adana'da Seçimi AKP ve MHP oylarıyla kazanıyor "


29.03.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

Saimbeyli Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Mahmut Dal "Saimbeyli benim sevdamdır.Derdi derdimdir. Bitmeyecek meselemdir. Şehri emindir ,Şehri emanettir "

Karaisalı Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Saadettin Aslan "Sizlere güvendik ve cenabı Allah’ın izniyle başaracağız. Geleceğimize sahip çıkacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan " Pozantı’nın çalışkan Belediye Başkanı Mustafa Çay için 'yeniden devam' İstiyoruz "

AK Parti Yüreğir belediye başkan adayı Dr. Halil Nacar " "İnsana Dokunan Sosyal Projelere Önem Verecegiz"

İmamoğlu Belediye Başkanı ve Adayı Kasım Karaköse "Belediyemizde artık rantçılar yok. Torpil yok. Laf ebeliği yok. Belediye bütçesini hovardaca kullanan yok"

Zeydan Karalar Yumurtalık’tan Seslendi "“Hangi partiden olursa olsun birisi bana ‘şuna ihtiyacımız var’ dediğinde, yapılabilir bir şeyse ben o ihtiyacı yerine getiririm”