Sabancı Yatırımı Mersin'e ...

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa, dünyada gri çimento, beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimento (CAC) üreten tek üretim tesisi olan Mersin fabrikasında 1.5 milyon lirayla yeni CAC yatırımını devreye aldı.

EKONOMİ 7.05.2024 12:30:00 0
Sabancı Yatırımı Mersin


Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa, dünyada gri çimento, beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimento (CAC) üreten tek üretim tesisi olan Mersin fabrikasında 1.5 milyon lirayla yeni CAC yatırımını devreye aldı. Çimsa'yı CAC alanında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri hali getiren Mersin fabrikasında dikkat çeken başka bir üretim ise deprem ve olası felaketlere karşı beyaz çimentodan 3D evler. Mersin'de yeni tesisin açılışında bir grup gazeteciye yatırımları ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, "Mersin kampüsünün içerisinde yer alan Formülhane ile mevcut ürün gruplarına yeni özellikler eklerken yapı malzemelerine ışık tutacak yeni teknolojiler de geliştiriyoruz. Beyaz çimentodan ürettiğimiz güneş enerjili 3D ev de bu anlayışın bir sonucu" diye konuştu. 

MALİYET 1.2 MİLYON TL

Üç boyutlu yazıcı teknolojisi kullanarak geliştirdikleri evlerin hem ekonomik hem de çevreci bir alternatif sunduğunu belirten Alper, 'Yaklaşık 70-80 metrekarelik bir evi, 1 aydan daha kısa bir sürede 1.2 milyon liraya inşa edebiliyoruz. İki katmanlı 3D evi sadece Çimsa üretiyor. Buna ek olarak güneş panelleri sayesinde ev kendi enerjisini üretiyor. Türkiye bir deprem ülkesi. Biz bu teknolojiyle, güvenli yapılar oluşturarak depreme hazırlık sürecinde bir sorumluluk üstlenebilir ve aynı zamanda olası depremlerin ardından insanlara çok hızlı yaşam alanları oluşturabiliriz" dedi

Grubun diğer önemli teknolojik ürününün ise Çimsa Formülhane'de kalsiyum alüminat çimentosu ile yapılan denemeler sonrası geliştirilen yeni beton Flycrete olduğunu belirten Çimsa CEO'su Umut Zenar da ürünün havaalanı pistleri, uzun mesafeli ulaşım yolları, otoyollar ve köprüler gibi altyapıların deprem gibi nedenlerden kaynaklanan hasarlarının onarımı için geliştirildiğini söyledi.

Çimsa'da Cenk Alper, Umur Zenar ve Burak Orhun'un üst yöneticiliklerinin yanı sıra üretim Ar-Ge ve satış süreçleri ise kadın yöneticilere emanet

3 SAATTE PİST ONARIMI

Zenar, "Flycrete ile birlikte 3 saatte pistin onarımı gerçekleştiriliyor ve hava trafiğine açılabiliyor" dedi. Ürünün İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kullanıldığını belirten Zenar, uluslararası havalimanlarını yürüten pek çok şirketle de görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. 

ABD'DE 82 MİLYON DOLARA TESİS

Ürünlerini Mersin'den dünyaya açarken, küresel ayak izlerini de güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, "Bu çerçevede, ABD'de yatırımına devam ettiğimiz gri çimento öğütme tesisimizle, bölgede beyaz çimentonun yanı sıra gri çimento pazarında da aktif şekilde yer alacağız. Tesisi, 82 milyon dolarlık yatırımla 2025'in sonunda açacağız" dedi. 70 ülkeye ihracat yaptıklarını ve Türkiye'nin yanı sıra ABD'de ve İspanya'da da çimento üretim tesislerinin olduğunu belirten Orhun, "ABD'de yüzde 20, İspanya'da ise yüzde 50'ye yakın pazar payına sahibiz. ABD'de satılan her beş beyaz çimentodan biri Çimsa markasıyla satılıyor" diye konuştu.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Ergin Göleli " Geçtiğiniz Hafta İçerisinde Son Noktayı Koyacaktık. İletişim Kuramadık.Anlaşma Olursa Adanaspor'a Talibim."

Şambayat Deprem Konutları Hak Sahipleri "Teslim Edilen Evler'de Magduriyet Giderilmiyor "

19.05.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ (YORUMLU)

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek "Seçim Yatırımı Olarak İşe Alınan Kişilerin Çıkışını verdik”

Çukurova Belediyesinin Düzenleceği Salbaş Karakucak Güreşleri 1 Haziran'da...

Adana’da TEKNOFEST Heyecanı ....

Adana Emniyeti'nden Okul Çevreleri Temizliği...