Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa "Andız Pekmezi"

Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesinden toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Toplanan kozalaklardan elde edilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.

SAĞLIK 8.03.2024 08:39:00 0
Toros Dağları

Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesinden toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Toplanan kozalaklardan elde edilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.


1Toros Dağlarının zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı hastalık düşmanı
Hastalık düşmanı, derde deva andız pekmezi için mesai başladı. Yüzde 80'i orman olan ve doğası ile herkesi kendine hayran bırakan Aladağ ilçesinde yayla sakinlerinin şifalı andız pekmezi mesaisi başladı.

2Toros Dağlarının zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı hastalık düşmanı
Andız ağaçlarına tırmanarak bin bir emekle andız kozalaklarının toplandığı ve bir hafta süren meşakkatli andız pekmezi mesaisinde kazanlar kaynamaya başladı. Kilosu 150 TL’den satılan ve köy sakinlerinin ek geliri olan andız pekmezi Torosların zirvesinden büyük emekle pekmeze dönüştürülerek kışın insanlara şifa oluyor.

 

3Toros Dağlarının zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı hastalık düşmanı
Meydan Yaylası, Mavriyan bölgesinde bulunan ardıç, sedir, köknar ve ladin ormanlarının içinde doğa ile iç içe yaşayan Tuğ ailesi doğadan gelen şifa deposu olarak bilinen andız pekmezi için yoğun mesaiye başladı. Her ağaçtan tek tek toplanan ve 18 ayda olgunlaşan andız kozalakları önce ormandan günlerce toplanıyor ardından tek tek kırılarak 3 gün suda bekletiliyor. Bir hafta süren pekmez mesaisinde andız kozalakları süzülerek kazanda 18 saat süren pekmez yolculuğu başlıyor.

4Toros Dağlarının zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı hastalık düşmanı
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, c vitamini barındırması, astım ve bronşite iyi gelmesi nedeniyle yoğun talep gören andız pekmezini geleneksel yöntemler ile hazırladıklarını aktaran Hasan Tuğ, "Burada ardıç ağaçlarının kozalaklarını topluyoruz. Kasım ayı ile birlikte hasat başlıyor. 30 metre yüksekten döküyoruz. Kırılıp suda günlerce bekliyor. Ardından kazanlarda kaynatıyoruz. Bu iğne yaprakları ağaçların faydaları çok fazla.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvasında Kazananlar Belli Oldu.

Davranış Bilimleri Uzmanı Korkut Daban, "Gençlere kitap okuma alışkanlığı vereceksek, bunu teknolojiyle barışık şekilde uygulamamız gerekmektedir"

Adana Büyükşehir'den İlaçlama Açıklaması ..15 İlçede Haşere Mücadelesini Sürdürüyoruz..

Kilithaber.com Editörü Recep Özcan'a Evinin Önünde Silahlı Saldırı.

29.04.2024 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği'den “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz " Paneli.

Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu Seyhan Belediyesi YKK Merkezin'de Dinleyicilerle Buluşuyor.