TÜRKİYE’DEKİ MÜZE SAYILARI İKİ KATA YAKIN ARTTI

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2019 00:36:00 0
TÜRKİYE’DEKİ MÜZE SAYILARI İKİ KATA YAKIN ARTTI

 

 

Türkiye’de 2004 yılındaki özel ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzelerin toplam sayısı 270 iken, bu sayının 2018 yılında 451’e çıktığı görüldü. Böylelikle 14 yıl içerisinde Türkiye’deki müze sayılarının neredeyse 2 kat arttığı kaydedildi. 2018 yıl içindeki müze ile ilgili çıkan basın haber adedi ise 43 bin 913 olarak kayıtlara geçti.

 

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, müzelerle ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl müzelerle alakalı basına 43 bin 913 haber yansıdığı tespit edildi. Müzelerle ilgili haberler genelde yerel basında yer alırken, konuşulan başlıkların müzelere yapılan ziyaretler üzerine olduğu görüldü.

 

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, geçen yıl Türkiye’deki müze sayısının 451 olduğu görüldü. Bu rakam 2004 yılında 270 iken, 2008 yılında 286, 2015 yılında ise 409 olarak saptandı. Veriler Türkiye’deki özel ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze sayılarını yansıtırken, şu an güncel özel müze sayısı 251, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze sayısı ise 200 olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısına baktığımızda da 40 milyon 647 bin 844 olarak belirlendi.


Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"

Adana Ulaştırma Bakanı Son Noktayı Koydu "Havalimanı Pilot Eğitiminde Kullanılacak"

Yöneylem Araştırma Adana Büyükşehir Anketini Açıkladı...Ankete Göre Fark Var.

Gezici Araştırma "Zeydan Karalar Adana'da Seçimi AKP ve MHP oylarıyla kazanıyor "


29.03.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

Saimbeyli Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Mahmut Dal "Saimbeyli benim sevdamdır.Derdi derdimdir. Bitmeyecek meselemdir. Şehri emindir ,Şehri emanettir "

Karaisalı Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Saadettin Aslan "Sizlere güvendik ve cenabı Allah’ın izniyle başaracağız. Geleceğimize sahip çıkacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan " Pozantı’nın çalışkan Belediye Başkanı Mustafa Çay için 'yeniden devam' İstiyoruz "

AK Parti Yüreğir belediye başkan adayı Dr. Halil Nacar " "İnsana Dokunan Sosyal Projelere Önem Verecegiz"

İmamoğlu Belediye Başkanı ve Adayı Kasım Karaköse "Belediyemizde artık rantçılar yok. Torpil yok. Laf ebeliği yok. Belediye bütçesini hovardaca kullanan yok"

Zeydan Karalar Yumurtalık’tan Seslendi "“Hangi partiden olursa olsun birisi bana ‘şuna ihtiyacımız var’ dediğinde, yapılabilir bir şeyse ben o ihtiyacı yerine getiririm”