Türkiye’yi Adana’dan Pırıl Bilici Temsil etti

Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu Roma’da toplandı

DÜNYADAN HABERLER 25.05.2023 15:25:00 0
Türkiye’yi Adana’dan Pırıl Bilici Temsil etti

Slow Food Yeryüzü ve Çiftçi Pazarı koordinatörleri, Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu (World FMC) Başkanı Richard McCarthy başkanlığında toplandı. Koordinatörler, Uluslararası Yeryüzü Pazarları Koordinatörü Elena Sandrone ile Roma’da Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu toplantısında bir araya geldi.

21 -22 Mayıs’ ta Roma’da gerçekleşen 50’den fazla ülke ve 65 delegenin katıldığı ilk genel kurulda, delege olarak Adana - Türkiye’den Slow Food Adana Çiftçi Pazarı Koordinatörü olarak Pırıl Bilici yer aldı.

Bütün dünyadan Slow Food Pazarları temsilcileri, Çiftçi Pazarı temsilcileri ve Uluslararası Yeryüzü Pazarı Koordinatörü Elena Sandrone ile birarada Dünya Biyoçeşitlilik Gününde dünyadan çeşitli ürünler stantlarda ziyaretçilere sunuldu. Adana ürünleri de sunumda yer aldı; tanıtıldı. Gün boyunca bir dizi panel, sunum ve söyleşinin yapıldığı toplantıda önemli konular gündem oluşturdu. 

 Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu'nun (WorldFMC) ilk Genel Kurul toplantısı, dünyanın 50'den fazla ülkesinden topluluk ve tarımsal kalkınma liderleri olan 100'den fazla delegenin katılımıyla 21 Mayıs'ta İtalya'nın başkenti Roma'da yapıldı. Sırasıyla Avrupa'nın en büyük çiftçi derneği ve çiftçi pazarı ağı olan Coldiretti ve Fondazione Campagna Amica'nın ev sahipliğini yaptığı WorldFMC'nin ilk toplantısında öne çıkan başlık şu oldu: 

“Amaca yönelik ve yönetilen çiftçi pazarlarını geliştirmeye yönelik bu önemli kuruluş için yetkiyi resmileştirin, en iyi uygulamaları paylaşın ve bir dostluk duygusunu güçlendirin.”

Genel Direktörden Slow Food Adana’ya teşekkür
Toplantıya dair bilgiler veren Pırıl Bilici, “Slow Food Adana Çiftçi Pazarı olarak Dünyada yeni bir oluşum olan Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonuna Aralık 2022’de üyeliğimiz gerçekleşmişti. Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu (World FMC) Genel Direktörü Carmelo Troccoli, kent olarak yaşadığımız depreme ve zor günler geçirmemize rağmen gönüllü destek verdiğimiz için Slow Food Adana’ya teşekkür etti.” dedi.

WorldFMC ev sahipliği yaptı
Konferansın içeriğinde yer alan çalışmaları anlatan Pırıl Bilici, “ WorldFMC, Birleşmiş Milletler'in üst düzey temsilcilerinin katılımıyla, dünya çapında yerel gıda sistemlerinin güçlendirilmesine odaklanan, ekonomik etki ve çiftçi pazarları aracılığıyla kırsal ekonomilerin canlandırılması hakkında konuşmalar da dahil olmak üzere çeşitli panel tartışmalara ev sahipliği yaptı. Aynı zamanda dünyanın her yerinden katılan delegelerle kendi pazar ürünleri ile Dünya Biyoçeşitlilik günü kutlandı. Adana Slow Food Çiftçi Pazarı olarak, pazarımızda satılan, Adana yöresine ait özel ürünlerimizi geçmişten günümüze gelen hikayeleri ile tanıttık” dedi.

 

Dünya Çiftçi Pazarları Koalisyonu ( World Farmers Markets Coalision - WorldFMC ) nedir? 

Temmuz 2021'de başlatılan ve resmi olarak Haziran 2022'de uluslararası bir dernek olarak tanınan WorldFMC, 50'den fazla farklı ülkede, 20.000 pazarda, 200.000 çiftçi ailesinde ve 300 milyondan fazla tüketicide bulunan 60'tan fazla derneği temsil eden, Roma merkezli, kar amacı gütmeyen yeni bir kuruluştur. 


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Otomobilin Vurup Kaçtığı Bisikletli Yaşlı Adam Öldü..

Yüregir Belediyesi'de Akraba Atamasından Geri Dönüldü....

09.05.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den İlçe Belediyelerine "İvedi Şekilde Barınakları Kurun "

Feke'nin Lavanta Bahçeleri Hasat'a Hazırlanıyor..

Çifçi'ye Fark Ödemesi Desteği Son Günü...10 Mayıs ...

Emrah Kozay “Belediyenin yaklaşık 1 Milyar Lira borcu Var"..... "Belediyemiz çok rahat bir pozisyonda Değil "