‘Yerliyiz, Milliyiz, Gururluyuz’

Yankıları süren, iş dünyasında büyük heyecan uyandıran yerli otomobilin etkileri Adana’ya da yansıdı.

EKONOMİ 31.12.2019 11:02:00 0
‘Yerliyiz, Milliyiz, Gururluyuz’

 

2014 yılında Adana’yı otomotiv yatırımı için öneren, 2017 yılında ‘yerli otomobil yapımı için Adana’ çağrısı yapan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, tanıtılan ‘Yerli otomobil’ için , “Yerliyiz, milliyiz, gururluyuz” yorumu yaptı.

 

Yankıları süren, iş dünyasında büyük heyecan uyandıran yerli otomobilin etkileri Adana’ya da yansıdı. Yerli otomobilin iş dünyasında büyük heyecan uyandırdığını kaydeden TÜGİK Genel Başkan Vekili ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, sağladığı katma değer, istihdama katkısı, vergi gelirinin yanı sıra, birçok sektörde talep yaratıcı özelliği dikkate alındığında otomotiv sektörünün ülkemiz için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bu yönleriyle otomotiv sektörünün ekonominin lokomotifi durumunda olduğunu da vurgulayan Başkan Sakarya, tanıtımı yapılan yerli otomobilin, şık ve modern bir tasarıma sahip olduğunu, teknolojisinin büyük beğeni uyandırdığını, elektrikli olmasının çevreye duyarlılığı ve karbon salınımı açısından önem kazandığını bildirdi. Yerli otomobil üretimi için daha önce yaptıkları çağrıları da hatırlatan Sakarya, şunları söyledi:

 

“Adana’mızı, kentimizi ve ülkemizi önemseyen genç işadamları olarak, bugüne kadar ülkemiz, milletimiz, kentimiz için çalıştık, çabaladık. 2014 yılında Adana Ekonomisi Rekabetçiliğinin Analizi Araştırması yaptığımızda yerli otomobil konusunu da gündeme getirmiş ve Adana’da otomotiv sektörüne yatırım yapılmasını önermiştik. 2017’de ise, yerli otomobil için, 200 yıllık sanayi geçmişine sahip, uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri olan Adana’yı işaret etmiştik. Yatırım nerede yapılırsa yapılsın, yerli otomobil üretiminin ülkemiz için büyük önemi bulunmaktadır. Tanıtımı yapılan yerli otomobilimiz, Adana’mızda da büyük heyecan uyandırmıştır. Tarz, şekil, tasarım ve teknolojisine baktığımızda çok beğendiğimiz yerli otomobilimizin geniş kitlelere hitap edecek olması, dünyada talep görecek bir model ve elektrikli olması çok doğru bir hamledir. Tasarım olarak şık, albeni olarak yüksek, güçlü bir tasarım olan yerli otomobilin elektrikli olması sektördeki rekabet açısından da büyük önem taşımaktadır. Yüzde 100 elektrikli yerli otomobille dünyada önümüz açık olacaktır.  Ülkemizdeki otomobil girişimini, projeyi hazırlayanları, gerçekleştirenleri candan kutluyorum. Yerliyiz, milliyiz ve gururluyuz. Binlerce kişiye istihdam yaratacak yerli otomobilimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun. 

 

SATIN ALMA, SATIŞ VE SERVİS SÖZÜ

Yerli otomobil üretimiyle ilgili yaptıkları açıklamalarda verdikleri ‘satın alma’ sözünü de tekrarlayan Sakarya, sözlerini şöyle noktaladı:

“Geçmiş yıllarda nerede üretilirse üretilsin yerli otomobil alacağımıza dair şahsım ve Çukurova GİAD olarak verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Çukurova GİAD üyeleri, yerli otomobil satın alarak bu sürece destek olacaklardır. Bununla birlikte bünyesinde Adana’nın neredeyse tüm yetkili otomotiv şirketlerini barındıran Çukurova GİAD’ın üyeleri, yerli otomobilimizin satış ve servis hizmetine de taliptir. Türkiye’de her kesimden destek alacağına inandığımız yerli otomobilin, sayın bakanlarımız, üst düzey bürokratlarımız, valilerimiz, diğer tüm devlet kurumlarında da makam aracı olarak kullanılmasının gerekliliğini düşünüyoruz. Yerli otomobille Alman makam araçlarının egemenliğine son verilmesi açısından, yerli, milli ve gurur kaynağı olan, kendi markamız otomobilin kullanılmasını da çok önemli görüyoruz.”


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Otoyol'da Araba Zulasın'da Uyuşturucu Yakalandı.

Portakal Çiçeği Festivali Adana Ekonomisine Katma Değer Katıyor .

Kozan Meclis Üyeliğinden Bir İstifa Daha...

Dikkat ! Adana'da Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Üzerinde Çıkacak.

Mahmut Çelikcan " CHP adaylarına Destek Oldu Haberi Külliyen Yalan ve İftiradır Ve Milletimizden Uzak Kibir Abidelerinin Mesnetsiz ve İftira Niteliğindeki Sözleridir"

16.04.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Tam Listesi.....