Menü Adana'dan Gündeme Dair herşey..
Tarih: 09.07.2026 19:13
Adana Ceyhan. . Kadın Savcı Görevden Uzaklaştırıldı..

Adana Ceyhan. . Kadın Savcı Görevden Uzaklaştırıldı..

Facebook Twitter Linked-in

CEYHAN'DA KADIN SAVCI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Adana'nın Ceyhan ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı D.A.'nın, tutuklu şüphelilerin tahliyesi karşılığında 3 milyon TL ve araç istediği iddiası üzerine HSK harekete geçti. Aileden gelen şikayet sonrası başlatılan incelemede savcı hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi.

İddiaya göre savcı, cinayet ve organize suç örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan bazı kişilerin ailelerinden tahliye karşılığında para talep etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) ulaşan dosyada yer alan bilgilere göre, Savcı D.A.'nın tutuklu bulunan kişilerin yakınlarıyla irtibat kurarak menfaat sağlamaya çalıştığı öne sürüldü.

Aile üyeleriyle görüşme talep eden savcının, tahliyeleri sağlayabileceğini söylediği ve bunun karşılığında 3 milyon TL ile bir araç istediği iddia edildi. Ailenin talebi kabul etmemesi üzerine savcının farklı yollarla iletişim kurmaya devam ettiği, dosyada yer alan ifadelerde, savcının aileyi tahliye konusunda ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Dosyada yer alan iddialara göre Savcı D.A., istediği menfaati elde edemeyince farklı bir dosya üzerinden işlem yapmaya çalıştı. Ayrıca nöbetçi savcı olduğu dönemde bir kişi hakkında tutuklama talebinde bulunduğu ve dosyaya bakan sulh ceza hakimiyle yaptığı görüşmede çeşitli ifadeler kullandığı belirtildi.

Ailenin şikâyeti üzerine başlatılan süreçte dosya HSK'ya taşındı. Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, yürütülen inceleme kapsamında Cumhuriyet Savcısı D.A.'nın tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.Savcı hakkında yürütülen inceleme ve hukuki süreç devam ediyor.
#ceyhunhaber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —