Bir dönem çocukların akın ettiği Dinozor Park, 2024'te kapatıldıktan sonra kaderine terk edildi. Dev dinozor maketleri ve oyun alanları bakımsız kalırken, vatandaşlar "Eskiden dolup taşardı, şimdi kapalı" diyerek duruma tepki gösteriyor.

Adana'nın Çukurova ilçesinde 2015 yılında yap-işlet-devret modeliyle kurulan ve "Dinozor Park" olarak bilinen tematik eğlence alanı, 2024 yılında işletmeci firma tarafından kapatıldı. Kapanmanın ardından parkın büyük bölümünün atıl kaldığı, dinozor maketlerinin ve sosyal alanların zamanla yıprandığı öne sürülüyor.
Çukurova ilçesi sınırları içinde, 100. Yıl Mahallesi'nde yer alan Doğal Park 2 alanı üzerine kurulan tesis, yaklaşık 33 bin metrekarelik geniş bir alana sahipti.
Parkta dev dinozor maketleri, çocuk oyun alanları, süs havuzları ve çeşitli eğlence üniteleri bulunuyordu. Açıldığı dönemde bölgenin önemli sosyal çekim merkezlerinden biri olarak tanıtılmıştı.
Soner Çetin döneminde hayata geçirilen proje, yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya devredildi. Ancak süreç içinde işletme, tahsis ve kullanım konularında çeşitli tartışmalar gündeme geldi. 2024 yılında tesisin kapatılmasıyla birlikte park tamamen kullanıma kapatıldı ve alan sessizliğe büründü.
Bölge sakinlerinden biri, parkın eski ve yeni hali arasındaki farkı şu sözlerle anlattı: "Eskiden hafta sonları buraya gelmek için yer bulamazdık. Çocuklar çok eğlenirdi. Şimdi kapalı, içeriye bakınca içimiz sızlıyor. Böyle bir yerin bu hale gelmesi çok üzücü."
Parkın kapatılmasının ardından bazı bölümlerin bakımsız kaldığı, büyük dinozor maketlerinin ise zamanla yıprandığı ifade ediliyor. Vatandaşlar, alanın yeniden değerlendirilerek kente kazandırılmasını istiyor.
Ömer Kaya ise parkın eski günlerine özlem duyduğunu belirterek, "Burası gerçekten çok güzel bir projeydi. Çocuklarımız için büyük bir imkândı. Şimdi ise tamamen boş ve kapalı duruyor" dedi.