Menü Adana'dan Gündeme Dair herşey..
Tarih: 17.09.2026 19:26
Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Ön Tahsis Başvuruları Başladı

Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Ön Tahsis Başvuruları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırımcılar ve üreticiler için beklenen ön tahsis başvurularının başladığını duyurdu. Adana'nın tarımsal potansiyelini yüksek teknolojiyle buluşturacak bu stratejik projede yer almak isteyen sanayicilere çağrıda bulunuldu.
Adana Gıda İhtisas OSB’nin; güçlü altyapısı, lojistik avantajları ve entegre kümelenme imkânlarıyla ülkenin yeni nesil gıda üssü konuma geleceğini belirten Abdullah Doğru, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tarımsal zenginliğimizi yüksek teknolojiyle harmanlayacak, şehrimizi gıda üretiminde bölgesel bir merkez haline getirecek bu stratejik alanda yer almak isteyen tüm yatırımcılarımızı 27 Eylül 2026 tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaya davet ediyorum. Lojistik avantajları ve güçlü altyapısıyla bu dev hamle, Adana’mızın geleceğine vurulacak en güçlü mühürlerden biri olacaktır."

Müracaatlar MEYDİP Üzerinden Yapılacak
Sürdürülebilir üretim anlayışını benimseyen ve küresel pazarlarda büyüme hedefleyen yatırımcıların, ön tahsis başvuru işlemlerini MEYDİP sistemi üzerinden elektronik ortamda kolaylıkla gerçekleştirebileceği bildirildi.

Adana'nın istihdam gücünü büyütecek ve tarımsal sanayiyi uluslararası pazarlarda hak ettiği zirveye taşıyacak bu önemli yatırım için üreticilerin belirtilen son tarihe kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —