Toplu taşımadaki her otobüsün halkın parasıyla alındığını ifade eden Hüseyin Kara, "Biz yeni otobüsler alarak en iyi hizmeti üretmeye çalışıyoruz ama halkımızdan da belediye otobüslerimize ve otobüs duraklarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Adana'nın aşırı sıcakları karşısında zaman zaman belediye otobüslerinde klima arızası yaşandığını ve bunlara da anında müdahale edildiğini anlatan Hüseyin Kara, Alo 153 vasıtasıyla kendilerine gelen istek, dilek ve şikâyetlerin de büyük bir titizlikle değerlendirildiğini dile getirdi.
BİR TANESİ 750 LİRA
Pandemi döneminde belediye otobüslerine alınan ısıya duyarlı butonlara zarar verildiğini, bu yüzden de inecek yolcularla şoför arasında zaman zaman sorunlar yaşandığını kaydeden Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Kara, "Butonun bir tanesi 750 lira, gidip onu da TEMSA'dan alıyoruz. Bu para halkın cebinden çıkıyor. Butona zarar verildiği zaman çalışmıyor, çalışmayınca da inecek yolcu mağdur oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da hassasiyet bekliyoruz. Şoför de bizim evladımız, ağabeyimiz, ablamız, kardeşimiz, yani içimizden birisi. Mağdur olmamızı ister mi, istemez. Lütfen yolculuklarımız sırasında biraz daha anlayışlı olalım. Özellikle yaşlı, engelli ve çocuklu yolcularımıza öncelik tanıyalım" şeklinde konuştu.
DURAKLARA ZARAR VERMEYİN
Belediye otobüs duraklarına, otobüs koltuklarına ve otomatik kapılara zarar verilmesinin kimseye bir yarar sağlamayacağını söyleyen Hüseyin Kara, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi tertemiz duraklar yapıyor. Ertesi gün bakıyorsunuz sprey boyalarla çeşitli şekiller yapılarak ya da yazılar yazılarak zarar verilmiş. Demir koltuklar yerinden sökülür mü, normal bir insan gücüyle bile sökülmez ama onlara bile zarar veriyorlar. Halkımızdan bu konuda da duyarlılık bekliyoruz. Duraklara zarar vermeyin, vermek isteyenlere engel olun. Unutmayın, bu duraklar vergilerinizle yapılıyor."