Tarih: 16.07.2025 11:54

“Adana karpuzu bir markadır "

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin en erkenci ve en çok ekim yapılan karpuzu olarak bilinen Adana karpuzu, sadece yurt içinde değil, Ortadoğu'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyaya da ihraç ediliyor. Adana'nın bereketli topraklarında yetişen bu ürün, hem ekonomik değeri hem de damaklardaki yeriyle bir marka haline geldi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana karpuzunun tartışmasız bir marka olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Adana karpuzu bir marka. Türkiye'nin en erkenci karpuzu Adana'da yetişir ve 150 bin dönümle en çok karpuzun ekildiği yer Adana'dır. Adana karpuzu tadı, kokusu, aromasıyla dünyanın her yerinde isim yapmış bir karpuzdur. Ancak Diyarbakır karpuzu sadece belli bir alanda ekilip tüketiliyor. 8 bin dönüm kuru, 4 bin dönüm sulu alanda karpuz ekiliyor."

Büyük Diyarbakır karpuzlarının sadece gösteri amaçlı yetiştirildiğini savunan Doğan, sosyal medya üzerinden yürütülen kıyaslamaların gereksiz olduğunu belirtti:

"Büyük Diyarbakır karpuzları gösteri amaçlı ekilir, onlar tüketilmez. Diyarbakır'ın kuru karpuzu meşhur ama o da kendi bölgesinde sadece tüketiliyor. Adana karpuzu ise Türkiye'nin bütün il ve ilçelerine gönderiliyor. Adana karpuzu tartışmasız bir markadır. Sosyal medyadaki paylaşımlara gerek yok."

Vatandaşlardan Tuğçe Tuzcu da sosyal medya tartışmalarını gereksiz bulduğunu ve Adana karpuzunun herkes tarafından bilinen bir marka olduğunu dile getirdi. Emin Doğan ise herkesi Adana'ya davet ederek, karpuzun gerçek tadına burada varılabileceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —