Olay, Seyhan ilçesi Mirza Çelebi Mahallesi Meydan Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre alışverişini tamamladıktan sonra bisikletiyle evine dönen Ghassan Khaır Varrak’a, seyir halindeki plakasız motosiklet çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yere savrulan Varrak yaralanırken, motosiklette bulunan 2 kişi durmadan olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Varrak’ın sol omzunda 2, kaburgalarında 5, kalça kemiğinde ise 2 kırık bulunduğu belirtildi. Yaralı adamın hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Polis ekipleri, güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından motosikletteki 2 kişinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Ghassan Khaır Varrak’ın oğlu Yaser Varrak, babasının alışverişten dönerken kazanın meydana geldiğini belirterek, “Eve döndüğü esnada motor çarpması sonucu ağır yaralandı. Çarpan kişiler de arkalarına bakmadan kaçtılar. Ne durup yardım ettiler ne de geri döndüler. Onların arkasından birkaç kişi motorla peşinden gitmiş ancak çağırdıkları halde yine durmadılar” dedi.
Babasının sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Varrak, “Sol omzunda iki kırık var. Kaburga kemiklerinde beş kırık var. Bir de kalça kemiğinde iki kırık var. Yani durumu ne olacak belli değil” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili polise şikâyette bulunduklarını belirten Yaser Varrak, şüphelilerin yakalanmasını istediklerini söyledi.
Varrak, “İnsanların böyle durumlarda çarptıkları kişiye yardım etmeleri lazım. Hastaneye götürmeleri ya da ambulans çağırmaları gerekiyor. Yetkili kişilerden o çarpan kişilerin yakalanması ve ceza almasını istiyoruz. Çarpıp kaçan kişi Allah’ından bulsun. İnsanlık dışı bir durum bu” dedi.