Menü Adana'dan Gündeme Dair herşey..
Tarih: 13.04.2026 10:48
Adana'da turfan'da soğan hasat'ı başladı

Adana'da turfan'da soğan hasat'ı başladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden Adana'da turfanda soğan hasadı başladı. İklim değişikliği nedeniyle hasadı yaklaşık 2 hafta geciken soğanda fiyat belli olmazken çiftçi kilogramını en az 15 lira bekliyor.

Tarımın başkenti Adana'da, turfanda soğan hasadı başladı...

Kent geneli yaklaşık 31 bin dönüm alanda ekilen soğan için Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen işçiler, sabahın erken saatlerinde tarlaya girdi.

YURT GENELİNE GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI

Binbir emekle topraktan çıkartılan soğanlar çuvallara doldurularak ağzını da dikip, satışa hazır hale getirildi.

Soğan elçileri tarafından da sayılarak kamyonlara yüklenen soğanlar, talebe göre Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.

DÖNÜME 3-4 TON VERİM

İklim değişikliği nedeniyle bu sene yağışların fazla olduğu Adana'da soğan hasadı da geçmiş yıllara göre yaklaşık 2 hafta geç başladı.

Aşırı yağışlar nedeniyle de verim, dönüm başına yaklaşık yüzde 20 düştü.

Geçtiğimiz yıllarda dönüme 5-6 ton arası ürün alınırken bu sene dönüme 3-4 ton arası soğan hasat ediliyor.

FİYATI ARZ-TALEP BELİRLEYECEK

Havaların soğuk gitmesi ve depolarda halen 50 bin ton kışlık soğan olması nedeniyle fiyatlar da belirsiz kaldı.

Soğanın piyasaya girmesiyle birlikte arz-talep dengesine göre fiyat belirlenecek.

"KIŞLIK SOĞANIN FİYATI 3-5 LİRA"

Hasat sırasında konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, depolarda halen 50 bin ton soğan olduğunu belirterek, "Kışlık soğanın kilogram fiyatı depolarda toptan 3-5 lira, seçilip soğana konan soğanlarda 6-8 lira bandında satılıyor. depolarda halen 50 bin ton soğan var. Şu anda hasadı yapılan soğanın bir dönüme maliyeti 35-40 bin lira. Şu anda çiftçimiz bu soğanı satacak, piyasaya sürecek ama henüz fiyat yok. Soğan 15 liranın üzerinde satılırsa çiftçimiz ancak buradan biraz para kazanacak." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —