Menü Adana'dan Gündeme Dair herşey..
Tarih: 26.04.2026 21:10
Adanalı Muhtar Dünya Şampiyonu Oldu..

Adanalı Muhtar Dünya Şampiyonu Oldu..

Facebook Twitter Linked-in

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi Muhtarı ve milli sporcu Hasan Yeşil, Polonya'da düzenlenen dünya şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı. Wushu Kung-Fu Federasyonu'na bağlı Budokaido Full Contact Karate branşında mücadele eden Yeşil, Türkiye Milli Takımı ile birlikte dünya şampiyonluğunu kazandı.

Polonya'da zirve Türkiye'nin

26 Nisan'da Polonya'da gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye Milli Takımı, ülkeler sıralamasında birinciliği elde etti. Turnuvada 80 kilogram kategorisinde mücadele eden Hasan Yeşil, rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu.

 

 

53 bin muhtar arasında tek milli sporcu

Hasan Yeşil, Türkiye genelinde yaklaşık 53 bin muhtar arasında milli takım seviyesinde ülkesini temsil eden tek isim olma özelliğini taşıyor. Elde ettiği başarıyla hem Adana'yı hem de Türkiye'yi gururlandırdı.

 

 

 

Şampiyonluklarla dolu kariyer

Spor hayatında önemli derecelere imza atan Yeşil'in kariyerinde 12 Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Son olarak dünya şampiyonluğu unvanını kazanan milli sporcu, başarı zincirine bir yenisini daha ekledi.

Adanalı Muhtar Hasan Yeşil Dünya Şampiyonu Oldu (1)

Ücretsiz kurslarla gençlere umut oluyor

Hasan Yeşil, 2021 yılından bu yana Güzelevler Mahallesi'nde bulunan taziye evinde ücretsiz spor kursları veriyor. Bugüne kadar yetiştirdiği sporcularla 42 Türkiye derecesi kazandırarak gençlerin sporla buluşmasına katkı sağladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —