ADANA'da eski sevgilisi S.T.'nin (45) erkek arkadaşı Seyfi Erenkara (40) tarafından bıçaklanan Erdal Elik'in (48) ölümüne ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, cep telefonuyla konuşan S.T.'nin, sevgilisi Seyfi Erenkara ile semt pazarında buluştuğu, kısa süre sonra kavganın yaşandığı görüldü. Cinayeti azmettirdiğini öne sürdüğü S.T. hakkında suç duyurusunda bulunan Elik'in eski eşi Gürnaz Kara (48), "S.T.'nin de en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Çocuklarım ve benim vicdanım ancak o zaman rahatlar" dedi.
Olay, 5 Ekim saat 21.00 sıralarında Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi Anadolu Lisesi Caddesi'nde meydana geldi. Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan Erdal Elik, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan eski sevgilisi S.T. ve aynı belediyede görevli erkek arkadaşı Seyfi Erenkara arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, Erenkara cebinden çıkardığı bıçakla Elik'e saldırdı. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Erdal Elik, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınıp, ifadesinde, "Erdal, önümüzü kesti ve bize küfretti. Ona zarar vermek istemiyordum" diyen Seyfi Erenkara tutuklandı, S.T. ise serbest bırakıldı.
CİNAYETİN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Ailesi tarafından Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilen Elik'in öldüğü kavgaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, cep telefonuyla konuşan S.T.'nin, sevgilisi Seyfi Erenkara ile semt pazarında buluştuğu, farı söndürülen motosikletle ilerlerken Erdal Elik ile karşılaştıkları anlar yer aldı. Bir süre konuştuktan sonra Elik'in yolun karşısına geçmek istediği, Erenkara'nın arka cebinden çıkardığı bıçakla saldırdığı görüldü.