Menü Adana'dan Gündeme Dair herşey..
Tarih: 09.09.2026 16:46
Feke Bağımsız Büyükşehir Meclis Üyesi Yasa "Feke’de vatandaşlar yollarını kendi imkânlarıyla Yapıyorlar"

Feke Bağımsız Büyükşehir Meclis Üyesi Yasa "Feke’de vatandaşlar yollarını kendi imkânlarıyla Yapıyorlar"

Facebook Twitter Linked-in

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda gündem dışı söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Yasa, kentte yaşanan siyasi tartışmaları “kayıkçı dövüşü” olarak nitelendirdi.

Hem iktidarın hem de Adana Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yalnızca yaptıkları hizmetleri anlattığını savunan Yasa, her iki tarafın da eksiklerini görmezden geldiğini söyledi.

“Yapılanlar anlatılıyor, yapılmayanlar anlatılmıyor”

Bağımsız meclis üyesi olması nedeniyle gelişmelere daha tarafsız bakabildiğini belirten Yasa, “Dünden bu yana meclis üyeleri ve Adanalılar olarak burada bir kayıkçı dövüşü izliyoruz. İktidar yaptıklarını anlatıyor, yapmadıklarını anlatmıyor. Büyükşehir yetkilileri de yaptıklarını anlatıyor ancak yapmadıklarını söylemiyor. Ben bağımsız olduğum için ne Büyükşehir Belediyesi ne de iktidar gözüyle bakıyorum” dedi.

“Adana’nın ticareti başka kentlere kaydı”

 

Adana’nın ekonomik ve ticari açıdan gerilediğini ileri süren Yasa, Mersin’in serbest bölge avantajı, Osmaniye’nin ise kalkınma desteklerinden yararlanması nedeniyle Adana’nın ticaret kaybettiğini savundu.

Yasa, “Bir dönem Adana’nın ticareti Mersin’e kaydı. Daha sonra Osmaniye kalkınmada öncelikli statü elde etti ve ticaretimiz Osmaniye’ye yönelmeye başladı. Adana, 20-30 yıl önce göç alan ve Güney’in incisi olarak anılan bir şehirdi. Bugün ise göç veren, nüfusu azalan, ticareti bozulan ve işsizliğin had safhaya ulaştığı bir kent hâline geldi” ifadelerini kullandı.

Kentteki sorunlara siyasi açıdan değil, Adanalılık bilinciyle yaklaşılması gerektiğini vurgun Yasa, “Bunlar Adana’nın gerçekleridir.. Biz bu tabloya siyasal açıdan değil, Adana’nın insanı olarak bakmak zorundayız” diye konuştu.

Vatandaş kendi imkkânıyla yola beton döküyor”

Adana Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlattığını ancak eksikliklerinden söz etmediğini belir Yasa, grup yolunda vatandaşların kendi imkânlarıyla onarım yaptığını öne sürdü.

Yasa, “Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar var, bunu inkâr etmiyorum. Ancak yapılmayanlar ve eksikler yeterince anlatılmıyor. İki gün önce Feke’nin Belenköy grup yolunda, Gürümze’ye kadar uzanan güzergahta incelemede bulundum. Vatandaş, kendi aracıyla beton getirerek yolun yamasını yapıyor. Bu da Adana Büyükşehir Belediyesinin bir gerçeğidir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —