Adana’da kanser hastası 69 yaşındaki Şerife Güray, emekli maaşını çekip kirasını ödemesi için banka kartı ve cep telefonunu verdiği oğlunun, iddiaya göre 21 bin TL’yi çektikten sonra kayıplara karışmasıyla mağdur oldu. Kirasını ve faturalarını ödeyemediğini söyleyen Güray, gözyaşları içinde oğlunu evlatlıktan reddettiğini söyledi.
Olay, Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi Şerife Güray, 26 Ağustos’ta 21 bin TL olan emekli maaşını çekmesi için banka kartını oğlu İbrahim K.’ye (42) verdi. “Anne, aylığını çeker getiririm” diyerek kartı ve annesinin cep telefonunu alan İbrahim K., parayı çektikten sonra bir daha eve dönmedi.
Oğlunu polise ihbar etti
Oğluna ulaşamayan Güray, bankaya gittiğinde maaşının çekildiğini öğrendi. Bunun üzerine Bağlar Polis Merkezi’ni arayarak oğlunu ihbar eden Güray, banka kartını ve cep telefonu hattını da iptal ettirdi.
“Kiramı ve faturalarımı ödeyemedim”
Yaşadığı mağduriyeti gözyaşlarıyla anlatan Güray, “Oğlum, ‘Maaşını çekeyim, kirayı verip geleyim. Sen hastasın, gitme’ dedi. Telefonumu da alıp gitti. O günden beri gelmedi. Kiramı ve faturalarımı ödeyemedim. Kış geliyor, ne odun ne de kömür alabiliyorum. Nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum” dedi.
“22 sene cezaevinde ona baktım”
Oğluna tepki gösteren Güray, “Ben ona 22 sene cezaevinde baktım. Bana bunu yaptı, kendisi utansın. Yüzü varsa bir daha gelmesin. Ben onu istemiyorum, evlatlıktan reddettim” ifadelerini kullandı.