539. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Hakkında..

539. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 17 Ağustos Pazar günü yapılacak

SİYASET 2.08.2024 15:32:00 0
539. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Hakkında..

Cumartesi günü Lahanalık mevkiinde, Festiva kapsamında ünlü sanatçı Ahmet Şafak ve sürpriz sanatçıların sahne alacağı etkinliğe herkesi davet etti.
 
BİLAL ULUDAĞ “KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GÜREŞ ORGANİZASYONLARINDAN BİRİDİR”
Toplantıda konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak; Ramazanoğullarından günümüze kadar devam eden kutlu mirasın korunmasında ve yaşatılmasında çok büyük önem arz eden Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin yıllardır organizasyon paydaşı olmaktan dolayı büyük bir gurur ve onur kaynağı olduğunu belirtti.
Konuşmasında bu yıl 539’uncusu düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin, Türkiye'nin en büyük güreş organizasyonlarından biri haline geldiğinin altını çizen Başkan Uludağ, böylesine tarihi organizasyonun yüz yıllarca yaşatılmasında emeği geçen herkesi yürekten kutladığını söyledi.

ULUDAĞ   “BU ORGANİZASYONUN PAYDAŞI OLMAK BİZİM İÇİN GURUR VESİLESİDİR”
Türk’ün ata sporu karakucak güreşlerinin yüzyıllardır yaşatılarak günümüze kadar gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını dile getiren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ konuşmasını şu sözlerle tamamladı “Ramazanoğlularından bugüne kadar devam eden bu kutlu mirasın korunmasında ve yaşatılmasında yıllardır organizasyon paydaşı olmak, bizim için çok büyük gurur ve onur kaynağıdır. Yörük Türkmen geleneğinde çok önemli bir yere sahip olan Kızıldağ Karakucak güreşlerinde bu yıl kol başlayacak tüm güreşçilerimize başarılar diler, seyir zevki yüksek, kıran kırana müsabakaların olacağı güreşlere tüm hemşerilerimizi ve güreş severleri buradan davet ediyorum. Bu vesileyle ‘Türk Gibi Güçlü’ deyimini dünya literatürüne sabitleyen Kel Aliço, Yaşar Doğu, Koca Yusuf, Kurtdereli Mehmet, Tevfik Kış ve İsmet Atlı gibi dünyada göğsümüzü kabartan pehlivanlarımıza da Cenab-ı Allah'tan rahmet diler, Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde emeği bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 


TÜİK Türkiye’nin Suç Oranı Yüksek Şehirlerini Açıkladı.....Adana Kaçıncı.....

Prof. Dr. Naci Görür "Adana Havzasına Doğru Deprem Bu Bölgeden İtibaren İlerleyecek "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şakirpaşa eskisinden daha hayati görevler icra edecek. Teknofest sadece bir başlangıç"

TÜİK'e Göre 2024 Yılı Suç Oranları Listesi....Adana Kaçıncı....

Hangi Ağaç Kaç Yıl Yaşar....

Türk-İş Konfederasyonundan "Zordayız-Geçinemiyoruz " Basın Açıklaması..

2023 Adana'dan Göç Sayısı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ", Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak " (video)

Sıcaklıkta "Küresel Ölçekte Son 175 yılın En Sıcak Dönemi "

Deprembilimci Naci Görür " Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir "


Adana'da Bir İşyerine Silahlı Saldırı...1 Yaralı

Adana Yüreğir'de Yangın...3 Çocuk Hayatını Kaybetti..

19 Yaşındaki Genç Evinin Önünde Öldürüldü..

Uyuyan Anne Babasına Kurşun Yağdırdı.. 2 Ölü 1 Yaralı

22.10.2024 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

3 Kadın Cinayetinden Kayınbaba Çıktı.... Oğlum Sizin Yüzünden İntihar Etti...

Buruk Mezarlığında Silahlı Saldırı...3 Ölü...