2025 Asgari Ücreti 22 bin 104 TL....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 asgari ücretinin 22 bin 104 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

GÜNDEM 24.12.2024 21:01:00 0
 2025 Asgari Ücreti 22 bin 104 TL....

Milyonların merakla beklediği 2025 asgari ücreti belli oldu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretinin yüzde 30 zamla 22 bin 104 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "2025 yılında asgari ücret, yüzde 30 artışla net 22.104 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" paylaşımında bulundu. 

 

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Türk-İş'ten yapılan ilk açıklamada, "Bu rakamı kabul etmek mümkün değil. 1 yıllık belirlendi. 6 aylık belirlenmiş olsa bile kabul edilemez" denildi.

İlk toplantısını 10 Aralık'ta, ikinci toplantısını 16 Aralık'ta, üçüncü toplantısını 19 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dördüncü toplantısını düzenlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığında 20.30'da toplandı. 

2025 ASGARİ ÜCRETİ 22 BİN 104 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 asgari ücretinin 22 bin 104 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "2025 yılında asgari ücret, yüzde 30 artışla net 22.104 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

TÜRK-İŞ: BU RAKAMI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Türk-İş'ten yapılan ilk açıklamada, "Bu rakamı kabul etmek mümkün değil. 1 yıllık belirlendi. 6 aylık belirlenmiş olsa bile kabul edilemez" denildi. 

Türk-İş asgari ücretin 29 bin 583 TL olmasını teklif etmişti. 
 

TÜRK-İŞ TOPLANTIYA KATILMADI

Komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş toplantıya katılmama kararı aldıklarını duyurdu. 
 

Türk-İş'ten yapılan açıklamada "Asgari Ücret Tespit Komisyonu 24 Aralık 2024 günü akşamı 'karar için' toplantıya çağrılmıştır. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, asgari ücret teklifi konusunda bir bilgilendirme yapılmadan düzenlenen toplantıya katılmama kararı almıştır” ifadelerine yer verildi. 

Türk-İş'in açıklamasının tamamı şu şekilde: 

"Asgari ücret, işçilerin aileleriyle birlikte insana yakışır geçim şartlarını asgari seviyede sağlamalarına imkan veren bir ücrettir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrısıyla 10.12.2024 günü çalışmalarına başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç kez toplanmış, ancak Hükümet ve işveren kesimi herhangi bir teklifte bulunmamıştır.

Sürdürülen Komisyon çalışmalarında; ülkenin ekonomik durumu hakkında ayrıntılı veriler açıklanmış, ancak işçinin geçim şartları konusunda resmi bir çalışma ortaya konulmamıştır.
 

 

 

 


Asgari ücret; “işçinin gıda, konut (kira, doğalgaz, elektrik, su), giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden karşılamaya yetecek ücret” olmalıdır. Komisyonda görev yapan işçiler, içinde bulundukları geçim şartlarını ortaya koymuş ve asgari ücretin bu çerçevede tespit edilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunun 19 Aralık 2024 günü “asgari ücret” gündemiyle yapılan olağanüstü toplantısında gelişmeler değerlendirilmiştir. Yapılan toplantıya, Komisyonda görev yapan işçi temsilcileri de katılım sağlamış ve asgari ücretin 29.583 TL olması gerektiğini ifade etmişlerdir.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu hazırlanan teklifi makul ve dengeli bulmuş, bunun altında yapılacak bir teklif durumunda “masada yer alınmaması” kararını almıştır.  

TÜRK-İŞ’in teklifine karşılık bugüne kadar ne Hükümetten ne de işverenden herhangi bir teklif gelmemiştir.  

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 24 Aralık 2024 günü akşamı 'karar için' toplantıya çağrılmıştır. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, asgari ücret teklifi konusunda bir bilgilendirme yapılmadan düzenlenen toplantıya katılmama kararı almıştır”

 

 

 


Adana'da Yeni Bir Cinayet. Otomobil'de Başından Vurulmuş Hâlde Bulundu....

Meteoroloji Uyardı..Adana Hafta Boyu Yağmurlu...

17 Yaşındaki Genç Aşık Olduğu Hemşire İçin Kendisini Stajyer Gösterdi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2025 senesi 'Aile Yılı'

Adana Büyükşehir Belediyesi 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temelini attı.

Neden Adana'ya Defnedilmedi İşte Nedeni.....Ferdi Tayfur "'Annemin yanına defnedin"

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN ÜCRET ZAMMI %15,75 OLDU....

Narin Güran Davasında Karar açıklandı.. Üç Ağırlaştırılmış Müebbet ....

Cumhurbaşkanı "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözüne bir kez daha sadık kaldık "

2025 Asgari Ücreti 22 bin 104 TL....


Yağışlarda en fazla azalma %98 ile Adana'da...

3 Kişiyi Öldüren Zanlı "Kız arkadaşımdan taciz edildiğini duydum. çok pişmanım. Hayatım karardı"

Roma'nın Yenilmez Kenti ... Anavarza

9 Yaşındaki Kız Çocuğuna Tecavüz Edip Şartlı Tahliye Olan Katile Müebbet Hapis ..

Adanademirspor'a Üç Puan Silme Cezası.... Kaldı 2...

Adana’da Otopark Cinayetin'de Katil Şöför Çıktı...

14.02.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ