ABB'de Skandalı...Yurt Diye Tadilat Yapılan Yer Otel Yapılmış..

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazın öğrenci yurdu olarak tadilat edilmesine rağmen 3 yıldızlı turistik otel olarak işletmeye alındığı ortaya çıktı.

GÜNCEL 22.12.2025 11:42:00 0
ABB'de Skandalı...Yurt Diye Tadilat Yapılan Yer Otel Yapılmış..

Haber7 – ÖZEL

Öğrencilerin barınma ihtiyacı üzerinden sıklıkla KYK yurtlarını hedef alan CHP’li belediyelerin maskesi Ankara’da düştü.

Başkent Ankara’da CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazın öğrenci yurdu olarak tadilat edilmesine rağmen 3 yıldızlı turistik otel olarak işletmeye alındığı ortaya çıktı. Ankara’nın göbeğinde faaliyet yürüten otelin ruhsatsız olduğu bildirildi.

ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEKTİ

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 2024 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda yer alan bulguya göre, Ankara Çankaya Kültür Mahallesi’ndeki bina, Belediye Meclisi’nin 12 Haziran 2015 tarihli kararıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere yükleniciye kiralandı. Kiralamaya ilişkin sözleşmede, yüklenicinin binayı ihale şartnamesi ve belediyenin onayladığı projelerde belirtilen amaç dışında kullanamayacağı net bir şekilde hüküm altına alındı.

Ancak tadilatın yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandıktan sonra işler değişti.

Sayıştay raporuna göre yüklenici firma, 15 Şubat 2019’da belediyeye başvurarak binayı öğrenci yurdu yerine konaklama tesisi olarak işletmek istediğini bildirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 15 Mart 2019 tarihli kararıyla yüklenicinin bu talebini kabul ederek kullanım amacı değişikliğini onayladı.

31 Mart 2019’da yönetime gelen  Zeydan Karalar da skandal durumu aynen sürdürdü.

 

 

İHALE KANUNUNA AYKIRI

Sayıştay, yapılan değişikliğin ihale kanununa aykırılığına dikkat çekti. Raporda, “İhale şartnamelerinde ve meclis kararlarında söz konusu binanın yurt olarak işletilmesi hususunun açıklandığı, daha sonradan bu binanın konaklama yeri olarak işletilmesi amacıyla değişiklik yapılmasının ise ihalede açıklık ve rekabetin sağlanmasını engellediği görülmektedir” denildi.

Denetim raporunda, “Mevcut tadilatının öğrenci yurdu yerine konaklama tesisi yapmak amaçlı olması ve tadilatın bitmesine az süre kalmışken bu değişikliğin istenmesi hem Türk Medeni Kanun’un 2’nci maddesinde yer alan dürüst davranma kuralına hem de işe ait sözleşme hükümlerine aykırı davranıldığını göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Sayıştay, yüklenicinin binayı sözleşme süresince öğrenci yurdu olarak işletme yükümlülüğü bulunduğunu vurguladı.

OTEL RUHSATSIZMIŞ

Sayıştay denetçilerinin yerinde yaptığı incelemelerde, binanın yüklenici tarafından ruhsatsız bir şekilde turistik otel olarak işletildiği tespit edildi. Raporda, “Söz konusu binanın yüklenici tarafından '... Otel' adıyla ruhsatsız bir şekilde turistik otel olarak işletildiği tespit edilmiştir.” denildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili Sayıştay’a verdiği cevapta, yüklenici firmanın ilgili belediyeden "konaklama ruhsatı temin ederek işletmeyi mevzuata uygun hale getirdiğini" belirttiği fakat bu durumu delillendirebilecek belge sunamadığı raporda ifşa edildi.

İki Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı.17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

İki Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı.17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Adana’da huzur uygulaması: Aranan 47 kişi yakalandı

Adliye Çıkışı Cinayetine 3 Tutuklama..

ASKİ’den 456 milyon liralık ihale iddiasına açıklama: “Gerçek bedel 239 milyon TL”

Adana Kozan’da 3 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı

TJK Tarafından Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürünün görevine son verildi

Adana’da Otoyol Kenarında Erkek Cesedi Bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi "Burs başvurusu duyurumuz bulunmuyor”

Adana'da Otomobile Motosikletli Silah'lı Saldırı..3 Ölü 2 Yaralı

Adana'da Mezar Fiyatı 49 bin TL’ye ulaştı


Adana'da Şimşekler" suç örgütüne operasyon! 11 ilde 97 gözaltı kararı

İki Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı.17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

12.09.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

Adana’da huzur uygulaması: Aranan 47 kişi yakalandı

Kasım Gülek Altgeçidi ve Köprüsü trafiğe açıldı

Ceyhan’da traktör devrildi: Baba öldü, 14 yaşındaki oğlu ağır yaralandı

Adana'da Otomobil takla attı: 1'i ağır 6 yaralı