Adana Barosu’ndan Cumhurbaşkanı Ve Adalet Bakanlığı’na Açık Mektup

Adana Barosu’nda Staj Dönemlerini Başarıyla Tamamlayan 14 Stajyer Avukata Ruhsatları Törenle Takdim Edildi.

GÜNDEM 20.12.2023 13:52:00 0
Adana Barosu’ndan Cumhurbaşkanı Ve Adalet Bakanlığı’na Açık Mektup

 

Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda geniş katılımla yapılan törende, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarına toplu yemin ettirdikten sonra bir konuşma yaptı. 

 

Yargının sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen Av. Gökayaz, 2006 yılından beri % 9 olarak sabit tutulan kanuni faiz oranlarının 01.01.2024 tarihinden itibaren hakkaniyete uygun olarak arttırılması için Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazdıklarını söyledi. 

Av. Gökayaz, “Son dönemde paranın ve alım gücünün azalması ve enflasyon rakamları karşısında yıllık % 9'luk kanuni faiz üzerinden vatandaşın mağdur edilmesi hukuka ve hakkaniyete aykırıdır.”  dedi.

Av. Gökayaz, katılımcılara hitaben bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı. Meslek yemini ederek, avukatlığa adım atan meslektaşlarına seslenen Av. Gökayaz, “Adana Barosu ailesine hoş geldiniz. Meslek heyecanınızın hiç solmayacağı güzel bir meslek yaşamı diliyorum.” dedi.

 

Törende ruhsatlarını alan yeni avukatlar sırasıyla kürsüye gelerek, katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Ruhsat alan Ayşe Önal, Beste Yağmur, Leman Çakar, Sıla Erva Celep, Bora Taslak, Çağla Çöltü, Kenan Yazıcı, Sude İnç, Ömer Faruk Altanay, Mete Doğaç İrade, Berke Kağan Demirdağ, Ülkü Duluklu, Sevim Çakıl,Abdullah Huzeyfe Akkoç’a ailelerinin gururlu bakışları altında cübbeleri: Av. Burçin Tümsa, Av. Hilal Aslan, Av. Nilay Demirer, Av. Ömer Burukan, Av. Hüseyin Ergene, Av Dilan Nur Aydın, Av. Ömer Serdar Gürbüz, Av Ömer Daşbaş, Av. Yelda Aslan ve Mersin Barosundan Av. Vahap Aslan, Av. Erdem Tuğral, Av. Tuğçe Nermin Kayar, Av. Battal Özer, Av. Ali Çaldır,  Av. Uğur Öztürk, Av. Gülistan Timur Polat, Av. Bilal Çağrı Çelik tarafından giydirildi.

 

Törende, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli,  Genel Sekreter Av.İlker Güzel, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Hüseyin Saygılı, Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Av. Esem Yiğit, avukatlar ve aileler hazır bulundu.

 

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ"“Bizi yayladan arıyorlar: sinek. Köyden arıyorlar: sinek. İlçeden arıyorlar: sinek "

Adana'da Vatandaş "Burası tapulu arazim, sokak değil "Dedi..Yolu Kapattı...

Zeydan Karalar Savcılık İfadesinde "İtirafçı Cezaevi koşullarından dolayı sağlıklı bir ifade vermediğini düşünüyorum”

Çukurova'ki Yangına Sebep Oldukları Gerekçesiyle 5 Tutuklama...

TÜİK: Mayısta 130 bin 25 konut satışı gerçekleşti

Emeklilerin Yaşayabileceği En Uygun 10 Şehir ... Adana'da Var.

'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.

Kurban Bayramı'nda Acı Tablo: 3 bin 913 kaza yaşandı, 44 kişi hayatını kaybetti

Dikkat....Bu Böceği Öldürene 557 Bin Ceza.

Adana-Mersin D-400 Karayolunda Tırdaki Plastik Ham Madde Yola Saçıldı.


Telefon'u Vereceksin Kavgasından Taciz İddiası Çıktı...

Pozantı Belediyesi Emlak Vergisi Gelirini Drone Denetimi ile 15 Kat Artırdı..Arsa'lar Bina Çıktı...

16.07.2025 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 1,5 Milyar TL Borçlanma Yetkisi...

15 Temmuz Şehidinin Ailesine Silah Arkadaşlarından Ziyaret...

Adana Büyükşehir Belediyesin'de Başkanvekili Adayı Güngör Geçer ..

Otomobil Sulama Kanalına Düştü.. Sürücü Hayatını Kaybetti..