Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği için CHP kulislerinde İsmi Geçen Adaylar..

Zeydan Karalar’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği için CHP kulislerinde 5 ismin adı konuşuluyor

SİYASET 12.07.2025 13:32:00 0
Adana Büyükşehir Belediyesi  Başkanvekilliği için CHP kulislerinde İsmi Geçen Adaylar..

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından, Başkan Vekilliği için yapılacak seçimler öncesinde CHP kulisleri giderek ısınıyor. Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP'de, kimin başkanvekili olacağına dair belirsizlik sürerken; 5 ismin adı ön plana çıkmış durumda.

Kulislerde konuşulanlara göre; Nazlı Pınar Ünlü, Ertan Sümer, Güngör Geçer, Özgür Altıok ve partinin deneyimli isimlerinden Metin Sevtekin, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği için değerlendirilen isimler arasında yer alıyor

Güngör Geçer, şu anda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini geçici olarak sürdürüyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in görevden uzaklaştırılmasının ardından ismi Seyhan Belediye Başkan Vekilliği için de kulislerde geçmişti. Hem Seyhan hem de Büyükşehir için adı geçen Geçer’in, Büyükşehir için adaylar arasında yer alması "adaylardan biri de sahada hazır" yorumlarına neden oldu. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e seçim takvimiyle ilgili sorular yöneltmesi, yeniden adaylık sinyali olarak yorumlandı.

Nazlı Pınar Ünlü, halihazırda Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Belediyecilik tecrübesi ve genç, dinamik yapısıyla dikkat çeken Ünlü, Büyükşehir Başkan Vekilliği için güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

 

 

Ertan Sümer ve Özgür Altıok ise farklı kitlelerle kurduğu temaslar ve örgüt içindeki etkileriyle öne çıkıyor. Özellikle teşkilat tabanında karşılık bulan Altıok’un, son dönemde ismi daha sık anılmaya başlandı

 

 

Metin Sevtekin ise tecrübesiyle bu sürecin “denge” adayı olarak görülüyor. Uzun yıllardır CHP çatısı altında önemli görevler üstlenen Sevtekin’in, kriz dönemlerinde sergilediği uzlaştırıcı tutum partide saygı görmesini sağlıyor.

CHP Genel Merkezi’nin süreçle ilgili tavrı belirleyici olacak. Gözler, Adana Valiliği'nin açıklayacağı seçim takvimi ve CHP Meclis Grubu’nun alacağı karar üzerinde.

 

Muhabir: Emine Kırmızıdal

 

Kaynak Toros gazetesi 

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek "Minibüs Esnafını Zor Bir Dönemden Geçiyor "

Adana'da Sıra Dışı Bir Çalışma Hikayesi "Anne hemşire, Oğlu Doktor "

Arızalı Cihaz kullanıldı, Yasmin hayatını kaybetti İddası..

Murat Sancak Adanademirspor'u Devrediyor.İste Açıklama...

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı "İlaçlama hem etkisiz hem yetersiz" Sivrisinek Sorunu Azalmadı Arttı "

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ"“Bizi yayladan arıyorlar: sinek. Köyden arıyorlar: sinek. İlçeden arıyorlar: sinek "

Adana'da Vatandaş "Burası tapulu arazim, sokak değil "Dedi..Yolu Kapattı...

Zeydan Karalar Savcılık İfadesinde "İtirafçı Cezaevi koşullarından dolayı sağlıklı bir ifade vermediğini düşünüyorum”

Çukurova'ki Yangına Sebep Oldukları Gerekçesiyle 5 Tutuklama...

TÜİK: Mayısta 130 bin 25 konut satışı gerçekleşti


Adana'da tatlıcıya silahlı saldırı: WhatsApp'tan yazıp, el bombasıyla tehdit ettiler

Adana’da Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Kadın Kurtarıldı

Fethiyespor Adanaspor'u 7-0 ile Uğurladı..

13.10.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana'da Tarım İşçilerini Taşıyan Otobüs Devrildi..11 Yaralı

Adana 01 FK Evinde Şanlıurfaspor 0-1 Mağlup Oldu.

Aksaray Otogar Olayın'da Adana’dan Tetikçi Getirildi İddası.