Adana Dahil 47 ilde dolandırıcılık operasyonları...307 Tutuklama.

Türkiye genelinde dolandırıcılık şebekelerine yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Son bir ayda düzenlenen operasyonlarda 307 şüpheli gözaltına alındı, 2 binin üzerinde vatandaşın dolandırıldığı tespit edildi.

ADANA AŞAYİŞ 23.06.2025 08:56:00 0
Adana Dahil 47 ilde dolandırıcılık operasyonları...307 Tutuklama.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 47 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 2 bin 27 vatandaşın mağdur edildiğinin belirlendiğini duyurdu. Yakalanan 307 şüpheliden 181’i tutuklanırken, 105 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi, avukat, banka çalışanı ya da uzlaştırmacı olarak tanıttıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin; yatırım, iş vaadi, telefon çekilişi, sokak hayvanlarına bağış, maden ruhsatı ve kurbanlık hayvan satışı gibi bahanelerle vatandaşları sahte internet siteleri üzerinden dolandırdığı belirlendi.

2,8 Milyar TL’lik işlem hacmi tespit edildi

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) çalışmaları sonucu, dolandırıcılık şebekelerine ait banka hesaplarında 2 milyar 799 milyon TL’lik işlem hacmi olduğu ortaya çıkarıldı. Bu veriler, dolandırıcılığın boyutunu gözler önüne serdi.

Operasyonlar 47 ilde gerçekleştirildi

Operasyonlar; İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya, Şanlıurfa, Van, Hakkâri, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa, Hatay, Isparta, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Muğla, Eskişehir, Malatya, Aksaray, Denizli, Kars, Elazığ, Kırıkkale, Batman, Bilecik, Siirt, Erzurum, Mardin, Şırnak, Zonguldak, Trabzon, Samsun, Çorum, Iğdır, Gümüşhane, Yalova, Kütahya, Çankırı ve Bartın başta olmak üzere toplam 47 ilde eş zamanlı olarak yürütüldü.

Bakan Yerlikaya’dan teşekkür mesajı

Yerlikaya, operasyonların koordinasyonunda görev alan valilikler, cumhuriyet başsavcılıkları, il emniyet müdürlükleri, polis teşkilatı ve MASAK personeline teşekkür ederek, "Suç şebekelerine ve yasa dışı yapılara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek" mesajını verdi.

 

Kaynak: İHA

Çukurova'ki Yangına Sebep Oldukları Gerekçesiyle 5 Tutuklama...

TÜİK: Mayısta 130 bin 25 konut satışı gerçekleşti

Emeklilerin Yaşayabileceği En Uygun 10 Şehir ... Adana'da Var.

'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.

Kurban Bayramı'nda Acı Tablo: 3 bin 913 kaza yaşandı, 44 kişi hayatını kaybetti

Dikkat....Bu Böceği Öldürene 557 Bin Ceza.

Adana-Mersin D-400 Karayolunda Tırdaki Plastik Ham Madde Yola Saçıldı.

Bayram'da 3 Bin Gizli Yolcu Otobüsleri Denetleyecek...

Adana'da Bayram Namazı Saati.

10. Yargı Paketi Yasalaştı: Mahkumlara Tahliye Yolu


25.06.2025 İSTANBUL GECE AT YARIŞI TAHMİNİ

25.06.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Trendyol 1. Lig 2025-2026 sezonunda Adana Demirspor’u, zorlu bir deplasman maratonu bekliyor.

Adana ve Sıcak bölgelerde merkezi ısıtma zorunluluğu kaldırıldı .

Adana’da Birçok İlçede Elektrik Kesintisi.

Çukurova Belediyesinde işçiler eylem yaptı.

Adanalı Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki "Bu Deprem Sıkıntı Yaratmaz "