Adanalı kitap severler, 2025'in ilk yarısında da okuma alışkanlıklarıyla dikkat çekti. Üç büyük ilin dışında, en fazla kitap siparişi verilen şehirler arasında Adana da yer aldı. Bursa, Kocaeli, Antalya ve Konya’nın ardından Adana beşinci en çok kitap siparişi verilen il oldu.
Satış listelerinin zirvesinde Caroline Richards’ın “Sevginin Gücü” adlı çocuk kitabı yer aldı. Sevgi ve empati temalarını işleyen bu eser, Adana’daki kadın kullanıcılar arasında da yoğun ilgi gördü. Çağrı Odabaşı’nın “Genel Kültür Kitabım - Tanıyorum” ve Ergün Kazanır’ın “Kayıp Çileğin Sırrı - Masumiyet Karinesi” adlı kitapları da üst sıralarda yer aldı.
Verilere göre, sipariş veren kullanıcıların yüzde 60’ını kadınlar oluşturdu. Kadın okurlar; “Sevginin Gücü”, “Genel Kültür Kitabım” serisi ve “Hapı Yuttuk Eczanesi” gibi çocuk kitaplarına büyük ilgi gösterdi. Erkek kullanıcılar ise bu kitapların yanı sıra kişisel gelişim alanında Pierre Franckh’ın “Rezonans Kanunu” kitabına yöneldi.
Kitap satışlarında öne çıkan yayınevleri arasında İş Bankası Kültür Yayınları, Sincap Kitap ve Yapı Kredi Yayınları yer aldı. Özellikle çocuk kitapları kategorisinde bu yayınevlerinin eserleri büyük ilgi gördü.
2025’in ilk altı ayında e-ticaret platformu üzerinden en çok satılan ilk 10 kitabın tamamı çocuklara yönelik içeriklerden oluştu. Listenin üst sıralarında yer alan diğer kitaplar arasında Melanie Joyce’un “Küçük Meşe Palamudu”, Sophie Schoenwald’ın “Hayvanat Bahçesinde Diş Fırçalama Günü” ve Constanze von Kitzing’in “Uykusu Gelmeyen Porsuk” kitapları dikkat çekti.
2025’te yayımlanan kitaplar arasında ise İlber Ortaylı’nın “Fatih Sultan Mehmed: Doğu’nun ve Batı’nın Efendisi” adlı eseri en çok satan yeni kitap oldu. Ortaylı’yı, Selçuk Şirin’in “Yetişin Babalar” ve Haruki Murakami’nin “Şehir ve Belirsiz Duvarları” takip etti.