Adana Lezzet Festivali'nde En Çok Tercih Edilen Yöresel Yiyecekler
Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Adana Lezzet Festivali, kentin zengin mutfak kültürünü tanıtmak adına önemli bir buluşma noktası haline geldi
Adana Lezzet Festivali'nde en çok tercih edilen yiyecekler
Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Adana Lezzet Festivali, kentin zengin mutfak kültürünü tanıtmak adına önemli bir buluşma noktası haline geldi. Adana’ya özgü kebaptan tatlıya, sakatatlardan sebze yemeklerine uzanan geniş yelpazede sunulan lezzetler, katılımcıların damağında unutulmaz izler bırakıyor. Festival süresince stantlarda en çok ilgi gören ve tüketilen yöresel tatlar ise Adana'nın gastronomik gücünü bir kez daha ortaya koydu. İşte en çok tercih edilen lezzetler…
Adana Kebabı Adana’nın en bilinen ve en çok tercih edilen lezzeti. Kuzu eti ve kuyruk yağı ile hazırlanıyor, közde pişirilerek servis ediliyor.
Şiş Özellikle sabah saatlerinde yoğun ilgi görüyor. Lavaş, sumaklı soğan ve yeşillik eşliğinde sunuluyor.
Yüksük Çorbası Nohut, mantı hamuru ve et suyuyla yapılan bu yöresel çorba hem doyurucu hem de geleneksel bir tat sunuyor.
İçli Köfte (Haşlama) İnce bulgurlu dış kabuk ve kıymalı, cevizli iç harcıyla yapılan içli köfte, özellikle ev yemekleri stantlarında ilgi görüyor.
Sıkma Yufka arasında patatesli, peynirli veya ıspanaklı iç harçla hazırlanan, Adana’ya özgü geleneksel bir hamur işi.
Bici Bici Buz, nişasta peltesi ve gül şerbetiyle yapılan bu tatlı, sıcak festival günlerinde serinlemek isteyenlerin tercihi.
Cezerye Havuç, ceviz ve baharat karışımıyla yapılan geleneksel bir Adana tatlısı. Doğal ve sağlıklı atıştırmalık arayanlara hitap ediyor.
Analı Kızlı Hem içli köfte hem de nohutlu sulu yemek olarak sunulan bu yöresel lezzet, festivalde ev yapımı seçenekler arasında dikkat çekiyor.
Şırdan Adana’nın gece lezzeti olarak bilinen şırdan, baharatlı iç harçla doldurulan kuzu bağırsağından yapılıyor ve festivalin ilgi çeken tatları arasında yer alıyor.
Arızalı Cihaz kullanıldı, Yasmin hayatını kaybetti İddası..
Murat Sancak Adanademirspor'u Devrediyor.İste Açıklama...
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı "İlaçlama hem etkisiz hem yetersiz" Sivrisinek Sorunu Azalmadı Arttı "
MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ"“Bizi yayladan arıyorlar: sinek. Köyden arıyorlar: sinek. İlçeden arıyorlar: sinek "
Adana'da Vatandaş "Burası tapulu arazim, sokak değil "Dedi..Yolu Kapattı...
Zeydan Karalar Savcılık İfadesinde "İtirafçı Cezaevi koşullarından dolayı sağlıklı bir ifade vermediğini düşünüyorum”
Çukurova'ki Yangına Sebep Oldukları Gerekçesiyle 5 Tutuklama...
TÜİK: Mayısta 130 bin 25 konut satışı gerçekleşti
Emeklilerin Yaşayabileceği En Uygun 10 Şehir ... Adana'da Var.
'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.
18.09.2025 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ
Adanademirspor'a Fifa'dan Yine Puan Kesme Cezası Geldi
Adana'nın Simge Köprüsü Yıkılıyor...
Adana'da Aski'ye Su faturası Tepkisi...
Adana'da Otopark'dan 5 Milyon Haraç İsteyen Çeteye Operasyon...6 Kişi Tutuklandı.
Ceyhan'da Engelli Kadını Park'a Almadılar.. Gerekçe "Parke Taşları Zarar Görüyor"