Adana Oda Müziği Festivali sona erdi..

Bu sene 4.sü düzenlenen ‘Adana Oda Müziği Festivali' sona erdi. Festivalde, müzikseverler unutulmaz konserler dinledi.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2025 11:20:00 0
Adana Oda Müziği Festivali sona erdi..

Adana Oda Müziği Festivali, 1216 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu. Adanalı müzik tutkunları, birçok noktada düzenlenen oda müziği performanslarıyla unutulmaz konserler dinledi.Festivalin sanat yönetmenliğini Ezgi Kelleözü ve Anıl Büyükikiz üstlendi.

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Sabit Dağsuyu Bilim, Sanat ve Eğitim Vakfı Müdürü Zeliha Dağsuyu, "Bu yıl da önceki yıllar gibi Türkiye ve dünyanın birçok yerinden müzisyenler geldi. Bu sene biraz daha söyleşiler de eklendi ve güzel konserler gerçekleşti. Adanalı müzik severlerle konserlerimiz buluştu. Dolu dolu bir festival geçirdik. Öğrenciler için de etkinlikler yaptık. Gelen müzisyenler bizi kırmadılar ve konserlerinden arta kalan zamanlarda öğrencilerle buluştular. Bu ücretsiz çalıştaylar öğrenciler için eşsiz bir deneyim" ifadelerini kullandı.

 

"Amacımız, festivalin istikrarlı bir şekilde devam etmesi"

Oda Müziği Festivali'nin çok uzun yıllar devam etmesini istediklerini vurgulayan Dağsuyu, "Şehrimiz halen müzisyen yetiştirmeye devam ediyor ve en büyük hayalim, yetişmekte olan müzisyenlerin ileride çok önemli orkestralarda çaldıktan sonra şehirlerine gelip bu festivale imza atması olacak. En önemli hedef, istikrarlı, çok uzun yıllar devam eden bir festival olması" dedi.

 

"Hedefimiz klasik müziğin en ulaşılmadığı yerlere götürülmesi"

Festivalin sanat yönetmeni piyanist Ezgi Kelleözü ise, "Adana'da daha önce bir klasik müzik festivali yapılmamış olmasının verdiği motivasyon ve istekle bunu nasıl yapabiliriz diye düşündük. Pek çok kurum bize büyük destek verdiler. Festivale Adana'da okumuş ve ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde sanat yaşamlarına devam eden müzisyenler katıldı. Büyük bir özveriyle ilk yılı gerçekleştirdik. Festivalimiz hemen duyuldu ve ikinci yılı itibariyle uluslararası bir festival oldu. Hedeflerimizin en başında klasik müziğin en ulaşılmadığı yerlere dahi götürülmesi. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Adana'da ormanlık alanda erkek cesedi bulundu.

Seyhan Belediyesi’ne İhale Tepkisi...

Adana Deprem Davasında Tepki: Cezada İndirim

Adana'da turfan'da soğan hasat'ı başladı

Adana Yumurtalık ... Denizanaları kıyıya vurdu..

SGK Bayram İkramiyesinin Yatırılacağı Tarihleri Açıklandı...

Adana'da Kasım Gülek Köprüsü Kapatıldı...Yıkım Başlıyor..

Süleyman Pampal Adana'daki aktif faylara dikkat çekti "7'ye kadar deprem üretme potansiyeline sahip "

Aziz İhsan Aktaş' davasında 5 başkan için tutukluluğunun devamı talep edildi

Turbeyler Grubu "Talip çıkmaması durumunda Devir Almaya Talibiz "


11.05.2026 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Obruk Şelalesinde Boğulan Engelli Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Adana’da Seyhan Nehri’ne giren 17 yaşındaki Genç hayatını kaybetti..

Avize dükkanında silahlı saldırıya uğrayan Nizamettin Alban 5 Gün Sonra Hastanede hayatını kaybetti

Adana'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Adana'da Seyhan Nehri'ne düşen kadın kurtarıldı.

Adana'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarında Çocuğa Alkol Şişesi Fırlatıldı..