Adana Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşmede anlaşma çıkmadı!

Seyhan Belediyesi ile Genel-İş Sendikası Adana 1 No’lu Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugün de anlaşma sağlanamadı.

GÜNCEL 2.03.2026 19:52:00 0
Adana Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşmede anlaşma çıkmadı!

Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşmede anlaşma çıkmadı!

Seyhan Belediyesi ile Genel-İş Sendikası Adana 1 No’lu Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugün de anlaşma sağlanamadı.

A+A-

 

Arabulucu eşliğinde yapılan toplantıda taraflar tekliflerde ortak noktada buluşamazken, görüşmeler yarın yeniden yapılmak üzere sona erdi.

Edinilen bilgilere göre belediye yönetimi mevcut teklifini korurken, sendika yönetimi zam oranı ve ödeme planını yetersiz bularak teklifi reddetti.

Toplu sözleşme sürecinde yasal takvim işlemeye devam ediyor. Kadrolu işçiler için bekleme süresi yarın sona erecek, İmar A.Ş. çalışanlarında ise sürenin dolmasına 10 gün kaldı. Yarınki görüşmeden de sonuç çıkmaması halinde grev ihtimalinin güçleneceği belirtiliyor.

Taraflar arasında özellikle zam oranı, biriken alacakların ödeme takvimi ile sosyal haklar ve yan ödemeler başlıklarında görüş ayrılığı sürüyor. Sendika, teklifin çalışan beklentilerini karşılamadığını savunurken belediye yönetimi mali tabloyu gerekçe gösteriyor.

Yasal sürenin dolmasına saatler kala olası grev ihtimali Seyhan’da gündemin ilk sıralarında yer alırken, sürecin uzaması durumunda belediye hizmetlerinde aksama yaşanabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Seyhan Belediyesi'nde toplu sözleşmede anlaşma çıkmadı!

Adana'da motosiklet sürücülerine yönelik Trafik denetimi.

Adana'da motosiklet sürücülerine yönelik Trafik denetimi.

Kasım Gülek Köprüsü Trafiğe Açıldı..

Adana'da Denizde boğulan 16 yaşındaki çocuk, son yolcuğuna uğurlandı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden anız yangını uyarısı

Adana’da narkotik ekiplerinden parklarda denetim

Adana Yumurtalık'da denize giren genç hayatını kaybetti

Furkan Vakfı soruşturması: 35 kişi tutuklandı

Adana'da mahalleli Seyhan Belediyesine isyan etti: Artık yeter, evde duramıyoruz

Adana'da Elektrik direğine çarpan Tofaş hurdaya döndü: Sürücü ağır yaralandı

Yolcu Otobüsü Beton Bariyerlere Çarptı...5 Yaralı


Adana'da Tomruk Kamyonundan Düşen 53 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti

Adana'da motosiklet sürücülerine yönelik Trafik denetimi.

Kasım Gülek Köprüsü Trafiğe Açıldı..

Adana’da Motosikletli 2 Kişi Bisikletli Adama Çarpıp Kaçtı

Adana’da kadın kuryelerin Midesinde 140 Kapsül Uyuşturucu Yakalandı

28.08..2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana dahil 7 ilde dev Hazine arazisi operasyonu