Adana’da daire satışında dolandırıcılık..

Adana’da 2016 yılında yapımına başlanan bazı apartmanlardaki dairelerin birden fazla kişiye satıldığı iddiasıyla açılan davada ilk duruşma görüldü.

GÜNCEL 13.07.2026 17:49:00 0
Adana’da daire satışında dolandırıcılık..

Adana’da daire satışında dolandırıcılık iddiası mahkemede

Adana’da 2016 yılında yapımına başlanan bazı apartmanlardaki dairelerin birden fazla kişiye satıldığı iddiasıyla açılan davada ilk duruşma görüldü. Mağdurlar, sanığın cezalandırılmasını istedi.

 

Adana’da bazı apartman projelerinde aynı dairelerin birden fazla kişiye satıldığı iddiasıyla başlatılan yargı sürecinde ilk duruşma yapıldı. Hakim karşısına çıkan sanık hakkında cezalandırma talebinde bulunan mağdurlar, yıllardır evlerine kavuşamadıklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, müteahhit İ.D., 2016 yılında Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa, Aydınlar ve Mithatpaşa mahalleleri ile Çukurova ilçesindeki Yüzüncüyıl Mahallesi’nde apartman inşaatlarına başladı. İddiaya göre İ.D., inşaat halindeki daireleri farklı kişilere sattıktan sonra şirketlerini başka kişilere devrederek kentten ayrıldı.

İnşaatların daha sonra yeni firmalar tarafından tamamlandığı, ancak bazı dairelerin yeni hak sahiplerine de satılması nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğu öne sürüldü.

2016 yılında iki daire satın alan Yalçın Körkün, dairelerinin başkalarına da satıldığını öğrenince diğer mağdurlarla birlikte 2020 yılında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Körkün, süreç uzadıkça araştırma yaptıklarını belirterek, “2016 yılında bir müteahhit ile anlaşma yaptık. Kat karşılığı yaptığı dairelerden iki daire için o günün şartlarında 300 bin TL peşin ödeme yaptım. Süreç uzayınca araştırmaya başladık. İnsanları bir araya getirince olayın boyutunun çok farklı olduğunu gördük. Dairelerin birden fazla kişiye satıldığını, tapuların iki-üç kez el değiştirdiğini öğrendik. Dolandırıldığımızı o zaman anladık” dedi.

Dairelerde farklı kişilerin oturduğunu söyleyen Körkün, “2020 yılında savcılığa şikayette bulunduk. Müteahhit ile o tarihten sonra hiç görüşmedik. Şirketlerini devretti. İnşaatları alan firmalar binaları tamamladı ancak daireleri satın alan vatandaşların hiçbiri evlerine yerleşemedi. Çünkü aynı dairelerin farklı kişilere de satıldığı ortaya çıktı. Kendisinin Ankara’da olduğunu duyduk. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Adana'da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Kaza Yaptı: 4 Yaralı

TÜİK: Adana’ya yurt dışından 4 bin 199 kişi göç etti

TÜİK Açıkladı: Adana’da Bu Hastalıktan Ölümler Artıyor

Adanalı sanatçı Haluk Levent ", “Beni bağışlayın”

Pozantı’ya Hızlı Tren Müjdesi..

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy "Adanalılar tedirgin olmasın Büyük bir yıkım beklemiyorum "

Eşine 'tosbağa ve kedi' dedi yuvasından oldu..

Prof. Dr. Osman Bektaş'dan Adana ve Malatya İçin Risk Uyarısı "Yeraltında Enerji Yayılmaya Devam Ediyor "

Adana'da ormanlık alanda kaybolan Yaşlı Adam için arama çalışması başlatıldı

Adana'da ormanlık alanda erkek cesedi bulundu.


Adana’da daire satışında dolandırıcılık..

Otomobil Sulama Kanalı'na Düştü..Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti...

Abdioğlu Mezarlığı Yakınlarında Trafik Kazası

Adana’da iş arayanlar için istihdam buluşması düzenlenecek..

Adana'da çöp sorunu vatandaşı canından bezdirdi

13.07.2026 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Ceyhan...İşletme Sahibine Silah'lı Saldırı...