Adana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Feke’de lavanta bahçelerine akın etti.

Adana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Feke’de kadın girişimcilerin oluşturduğu lavanta bahçelerine akın etti.

MAGAZİN 30.06.2026 20:24:00 0
Adana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Feke’de lavanta bahçelerine akın etti.

Feke’de lavanta bahçelerine ziyaretçi akını

Adana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Feke’de kadın girişimcilerin oluşturduğu lavanta bahçelerine akın etti. Mor tarlalarda yaklaşık bir ay sürecek sezonda 200 bin ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

 

Adana’da termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği günlerde sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek için Feke’deki lavanta bahçelerine yöneldi. Kadın girişimcilerin çorak arazileri dönüştürerek oluşturduğu bahçeler, mor görüntüsüyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

aw736674-05.jpg

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Tapan Mahallesi’nde 5 yıl önce kadın girişimcilerin öncülüğünde başlayan lavanta üretimi, bugün bölgenin önemli turizm değerlerinden biri haline geldi. Devlet ve yerel yönetim destekleriyle atıl durumdaki araziler, kadın emeğiyle lavanta bahçelerine dönüştürüldü.

Hopka Dağı eteklerinde yer alan lavanta bahçeleri, bu yıl geç açan lavantalarla görsel şölen sunuyor. Mor renge bürünen tarlalar, endemik kelebekler ve bal arılarıyla birlikte ziyaretçilere doğayla iç içe vakit geçirme imkânı sağlıyor.

Bölgede 7 kadın girişimci tarafından oluşturulan lavanta bahçelerinde, yaklaşık bir ay sürecek sezon boyunca 200 bin ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

Çorak araziler turizme kazandırıldı

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, lavanta bahçelerinde ziyaretçilerle bir araya gelerek bölgenin doğa ve fotoğraf tutkunları için cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi. Kadınların emeğiyle ortaya çıkan lavanta bahçelerinin ilçeye değer kattığını belirten Özen, bölgenin her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çektiğini ifade etti.

Özen, “Doğanın her tonu mor bahçelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor. 7 lavanta bahçesi bölgemizde aktif olarak ziyaretçi alıyor. Bu yıl yaklaşık 200 bin ziyaretçi bekliyoruz. Lavanta sezonumuz bir ay boyunca devam ediyor. Sadece Tapan bölgemiz değil; Feke Kalemiz, cam seyir terasımız, Karakilisemiz ve ilçemizin birçok doğal güzelliğiyle önemli gezi rotalarımız bulunuyor” dedi.

Kadın girişimcilerin lavanta üretiminde büyük emek verdiğini vurgulayan Özen, “Burada kadınlarımızın emeği oldu. Şimdi görsel bir şölen olarak kullanılıyor. Bizler de bu üretimin katma değerini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karavan tutkunlarını ve doğa severleri ilçemize davet ediyoruz” diye konuştu.

Adana sıcağını burada unutuyoruz

Kozan’dan lavanta bahçelerini görmek için gelen Sultan Yıldırım, bölgenin vatandaşlar için cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Bahçeler çok güzel olmuş. Vatandaşlar için gerçekten cazibe merkezi haline gelmiş” ifadelerini kullandı.

Adana sıcağından kaçıp ailesiyle birlikte lavanta bahçelerine gelen Tarık Usanmaz ise, “Adana’nın sıcağından kaçtık. Bu çiçeklerin içine gelince insan sıcağı unutuyor. Eskiden burası ekin tarlası ya da taşlık bir alandı, şimdi çok güzel bir yere dönüşmüş” dedi.

Osmaniye’den gelen Gamze Gündem de kadın emeğiyle oluşturulan lavanta bahçelerini çok beğendiğini belirterek, “Kadın elinin değdiği çok güzel bir yerde tatil yapıyoruz. Çok beğendik, herkesi buraya davet ediyoruz” diye konuştu

Kaynak: Feke’de lavanta bahçelerine ziyaretçi akını

17 Yaşındaki Genç Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

17 Yaşındaki Genç Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Lise Öğretmeni'ne Silah'lı Saldırı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti: "Gazetecilik baskı ve şantaj aracı değildir"

Kavga ettiği ağabeyinin üzerine sürdüğü Otomobil çukura düştü.

Adana Sarıçam'da belediyeye ait atık yüklü tır devrildi, sürücü yaralandı

Adanalıların yeni kâbusu; Cırcır böcekleri Her Yerde

Sarıçam'da kontrolden çıkan iki otomobil peş peşe mağazaya girdi

Adana’da galericilere 110 milyonluk vurgun iddiası:

Adana'da aynı ailenin araçlarına 2 gün üst üste Silah'lı Saldırı

Silah'lı Çatışma Hayatını Kaybetmişti..Cinayetin nedeni trafikteki tartışma çıktı


17 Yaşındaki Genç Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Adana'da iş yeri kurşunlama şüphelisi polise el bombasıyla direndi, tutuklandı

MEB "İzinsiz eğitim veren kütüphane kafeler kapatılacak

Kahvehaneye uzun namlulu silahla saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

ATO Disiplin Kurulu Başkanı Yüksel Yavuz "Ticaret Odası’nı kendi haline bıraksınlar"

29.09.2026 ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

Lise Öğretmeni'ne Silah'lı Saldırı