Adana'da Binlerce Kişiye İş Kapısı Açılacak: Adana Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi” ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerini kapsayan alan, “Adana Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi” ilan edildi. Karar, 10 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EKONOMİ 10.01.2026 12:33:00 0
Adana

4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun 3’üncü ve 3/A maddeleri kapsamında alınan kararla birlikte, söz konusu bölgenin kimya sanayisine yönelik planlı bir sanayi alanı olarak yapılandırılması hedefleniyor.

Karara göre, Adana ili Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleri sınırları içerisinde yer alan ve ekli harita ile koordinatları belirlenen alan, Adana Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Bölgenin sınırları, UTM 3 projeksiyon sistemi, ITRF96 datum ve 36 derece orta meridyen esas alınarak belirlendi.

Adana Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi’ndeki planlama, altyapı ve yönetim süreçleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yeni endüstri bölgesinin, Adana’nın sanayi yatırımlarını artırması, kimya sektöründe üretim kapasitesini büyütmesi ve istihdama önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Adana'da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Kaza Yaptı: 4 Yaralı

TÜİK: Adana’ya yurt dışından 4 bin 199 kişi göç etti

TÜİK Açıkladı: Adana’da Bu Hastalıktan Ölümler Artıyor

Adanalı sanatçı Haluk Levent ", “Beni bağışlayın”

Pozantı’ya Hızlı Tren Müjdesi..

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy "Adanalılar tedirgin olmasın Büyük bir yıkım beklemiyorum "

Eşine 'tosbağa ve kedi' dedi yuvasından oldu..

Prof. Dr. Osman Bektaş'dan Adana ve Malatya İçin Risk Uyarısı "Yeraltında Enerji Yayılmaya Devam Ediyor "

Adana'da ormanlık alanda kaybolan Yaşlı Adam için arama çalışması başlatıldı

Adana'da ormanlık alanda erkek cesedi bulundu.


Adana'da Sulama İşçilik ücretleri belli oldu.

15.07.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana'da sulama kanalındaki faciada acı detay.. Yeni aldığı otomobili eşi deniyormuş

Adana'dan Ayrılanların Sayısı Gelenleri Geçti.2025 TÜİK'in göç verileri dikkat çekti

2 çocuğunun annesini kıskançlık krizine girince bıçaklamış.

Adana Valisi Mustafa Yavuz “15 Temmuz, millet iradesinin dünyaya ilanıdır”

Haluk Levent’ “Asıl bombayı bekleyin”