Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, süt hayvancılığı yapan bir üreticinin işi bırakmak istediğine dair gönderdiği mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi.
Paylaşımında üreticinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Başkan Doğru, artan maliyetler, düşen çiğ süt fiyatları ve ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle hayvancılıkla uğraşan birçok çiftçinin çaresiz kaldığını ifade etti.
Doğru, " USK’nın vurdum duymazlığı ve maalesef sesini duyan olmaması nedeniyle çaresiz kalan üretici işi bırakıyor. Korkarım ki bu mesajlar artacak gibi " dedi.
Üreticilerin üretimden kopmaması için alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirten Doğru, şunları söyledi:
“Anadolu’da yaza girerken işi bırakmak isteyen üretici varsa siz varın sonbaharı düşünün. Evet alınan bazı önlemler var ama demek yetersiz ki çiftçi işe devam etmek istemiyor. Gelin daha da geç olmadan ilave önlemlerle bu insanları işinden etmeyelim, hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazansın.”