Adana'da Cinayet Davasında İstinaf Kararı Anneyi Yıktı "Evladı ölen bir anne her gün ölüyor"

Adana'da 5 yıl önce bir kişiyi öldüren sanığa ve azmettiricisine verilen ömür boyu hapis cezasının istinaf mahkemesinde indirime gidilmesine, öldürülen kişinin annesi tepki gösteridi.

GÜNCEL 27.10.2025 10:59:00 0
Adana

Adana'da 5 yıl önce öldürülen Ulaş Çelikten'in annesi, sanıkların cezalarının indirilmesine tepki gösterdi. İstinaf mahkemesi, sanıklara verilen ömür boyu hapis cezasını azaltarak büyük bir adaletsizlik yarattı. Ulaş'ın annesi her gün acı çektiğini ifade ederek, 'Evladı ölen bir anne her gün ölüyor' dedi.

Adana'da 5 yıl önce bir kişiyi öldüren sanığa ve azmettiricisine verilen ömür boyu hapis cezasının istinaf mahkemesinde indirime gidilmesine, öldürülen kişinin annesi tepki gösterip, "Evladı ölen bir anne her gün ölüyor" diyerek gözyaşı döktü.

Olay, 25 Kasım 2021'de gece Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Ulaş Çelikten (22), Mehmet Şükrü C. tarafından öldürüldü. Mehmet Şükrü C. yakalanıp tutuklandı. Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Abdullah C. de yakalanıp tutuklandı. Sanıklar 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Yargılama sonucunda iki sanığa da mahkeme ömür boyu hapis cezası verdi. Sanıkların yakınları olayı istinaf mahkemesine taşıyarak yerel mahkemenin kararına itiraz etti. Yapılan itiraz sonucunda istinaf mahkemesi Mehmet Şükrü C.'nin ezasını haksız tahrik indirimi uygulayarak ömür boyu hapis cezasından 18 yıl hapis cezasına indirdi. Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Abullah C.'nin cezasını ise istinaf mahkemesi olayın azmettiricisi olmadığını cinayete yardım ettiğini öne sürerek ömür boyu hapis cezasını 13 yıl hapis cezasına düşürdü. Bunun üzerine Ulaş Çelikten'in ailesi karara itiraz etti. İstinafın bu kararı Yargıtay'da görüşülmeye başlandı.

"O gün kalbim durdu"

Ceza indirimi kararını duyunca kalbinin durduğunu söyleyen anne Fatma Çelikten, "Evladı ölen bir anne her gün ölüyor. Beşinci yıla giriyoruz ama her gün bu acıyı yaşıyorum. İstinaf mahkemesi ödül verdi. Bir evlat hangi emeklerle büyüyor. Benim çocuğum çok duyarlı biriydi ama artık yok. Her gün uyurken diyorum ki, 'Ulaş, yine sensiz bir gün yaşadım.' Yapanların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Çünkü Ulaş gibi gençlerin ölmesini istemiyorum. Keşke onun yerine ben ölseydim. Evlat acısı görmeyen bir anne, en mutlu anneymiş" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Avukat Emre Kargaoğlu ise azmettirici Abdullah C.'nin, 17 Ekim 2021 yılında merhum Ulaş'a doğru hareket halindeyken polis çevirmesine takılarak silahıyla birlikte yakalandığını belirtti. Kargaoğlu, "Gece saat 02.00 civarında Ulaş'ın annesine attığı bir mesajda, 'anne, bunlar beni vuracak' ifadeleri yer alıyor. Ulaş'ın öldürülmesiyle sonuçlanan olayda sanıklardan Abdullah ilk eylemi başlatıyor ancak gerçekleştiremiyor. Olay günü silahı kullanan Mehmet Şükrü C.nin, sanık Abdullah ile telefon görüşmesi yaptığı tespit ediliyor. Şahısların dayısı konumundaki Mikail ile yapılan görüşmede ise Abdullah'ın 'Ulaş'ın kafasına sık' dediği dosya kayıtlarında yer alıyor. Söz konusu videolar incelendiğinde, 'gördüğün yerde Ulaş'ın kafasına sık' şeklindeki ifadelerin geçtiği de görülüyor. Bu hususlar yerel mahkeme tarafından dikkate alınıyor. Anlatılan hususlar ve dosya kapsamındaki tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde, yerel mahkemece sanık Abdullah C.'nin azmettirici, Mehmet Şükrü C.'nin ise kasten öldürme suçunu işleyen kişi olduğu sabit bulunarak müebbet hapis cezasına hükmediliyor. Dosya istinaf aşamasına taşındığında ise bu kararların gerekçesi açıklanıyor ve her iki sanık hakkında da ceza indirimi uygulanıyor" diye bilgi verdi. - ADANA

Adana'da Kasım Gülek Köprüsü Kapatıldı...Yıkım Başlıyor..

Süleyman Pampal Adana'daki aktif faylara dikkat çekti "7'ye kadar deprem üretme potansiyeline sahip "

Aziz İhsan Aktaş' davasında 5 başkan için tutukluluğunun devamı talep edildi

Turbeyler Grubu "Talip çıkmaması durumunda Devir Almaya Talibiz "

Oya Tekin'in oğlu Yağız Tekin: "Bizzat şahit oldum. Annem tutuklanmadan önce tehdit ediliyordu.”

Adana'da silahlı saldırıya uğrayan baba yaralandı, oğlu öldü..

Murat Sancak Metris'den Adana Demirspor Taraftarına Seslendi “Takıma maddi olarak da sahip çıkın "

Adana Kozan milyonluk İngiliz ve Arap atlarının yetişme alanı oldu.

Adana'da Bir İdealist Okul Müdürü görev yaptığı okulun mobilyalarını kendi üretiyor

Karaisalı'da bir mahalle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma çemberine alındı.


Adana Karataş’ta sahile ölü yunus vurdu.

Adana'da Motosiklet alev alev yandı.

Adana'da mevsimlik işçilerin günlük ücretleri belli oldu.

15.02.2026 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

15.02.2026 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

Ads Teknik Sorumlusu Hilmi Bozkurt "Genç oyuncularımız için söylenecek çok fazla bir şey yok "

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık Seçimi'ni Kurtul Çakın Kazandı..