Adana’da hastanede ihmal iddiası: 'Risksiz' denilen işlem 8 yaşındaki Ferdi’yi hayattan kopardı

Adana’da sarılık tedavisi gören 8 yaşındaki Ferdi Demir’in kateter işlemi sırasında ölümü aileyi yasa boğdu. İhmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunan aile, "doğal ölüm" raporuna itiraz ederek adalet istiyor.

GÜNCEL 18.03.2026 20:11:00 0
Adana’da hastanede ihmal iddiası: 'Risksiz' denilen işlem 8 yaşındaki Ferdi’yi hayattan kopardı

ADANA’da sarılık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ferdi Demir’in (8) ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anne Yeter Demir (36), “Risksiz denilen kateter işlemi sırasında oğlumu kaybettim. Bu süreçte bizimle kimse muhatap olmadı. Oğluma yoğun bakımda ne olduğunu öğrenmek istiyorum” derken, Metin Demir (60) ise oğlunun son sözünün, 'Çıkınca lahmacun yiyelim baba' olduğunu söyledi.

Sarıçam ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan Metin Demir ile Yeter Demir’in çocukları Ferdi Demir, sarılık şikayeti nedeniyle 5 Ekim'de bir kamu hastanesi kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren Ferdi Demir, 14 Ekim'de rahatsızlanarak yoğun bakıma alındı. Ailesinin iddiasına göre, yoğun bakım servisinde boynundan kateter takılmak istendiği sırada gelişen komplikasyon sonucu Ferdi, hayatını kaybetti. Çocuğun ölümüne hastane 'doğal ölüm' raporu verdi. Yeter-Metin Demir çifti, hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yeter Demir, çocuğunun ölüm nedeninin ‘doğal ölüm’ olarak kayıtlara geçtiğini ve ihmal olduğunu düşündüklerini söyledi.

'HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNU YOKTU'

HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNU YOKTU'

Yeter Demir, oğlunun kateter işlemi sırasında öldüğünü öne sürerek, "Normalde oğlumun herhangi bir sağlık sorunu yoktu. 5 Ekim sabah saatlerinde bulantı ve sarılık şikayetiyle hastaneye götürdük. Acil serviste bir süre kaldıktan sonra servise alındı ve 14 Ekim’e kadar burada tedavi gördü. Doktorlar bize oğlumun ölümcül bir hastalığı olmadığını, yalnızca enfeksiyonu bulunduğunu ve bunun da kan değişimi yapılarak tedavi edileceğini söyledi. Ancak ‘risksiz’ denilen kateter işlemi sırasında oğlumu kaybettim. Bu süreçte bizimle kimse muhatap olmadı. Tek isteğim, oğluma yoğun bakımda ne olduğunu öğrenmek. Bize gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Komplikasyon sonucu hayatını kaybettiği söyleniyor ancak yoğun bakımda ne yaşandığına dair en ufak bir bilgim yok" dedi.

Adana'da Denizde boğulan 16 yaşındaki çocuk, son yolcuğuna uğurlandı

Adana'da Denizde boğulan 16 yaşındaki çocuk, son yolcuğuna uğurlandı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden anız yangını uyarısı

Adana’da narkotik ekiplerinden parklarda denetim

Adana Yumurtalık'da denize giren genç hayatını kaybetti

Furkan Vakfı soruşturması: 35 kişi tutuklandı

Adana'da mahalleli Seyhan Belediyesine isyan etti: Artık yeter, evde duramıyoruz

Adana'da Elektrik direğine çarpan Tofaş hurdaya döndü: Sürücü ağır yaralandı

Yolcu Otobüsü Beton Bariyerlere Çarptı...5 Yaralı

Tatil amacıyla Arnavutluk’a giden Adanalı Turist cinayet olayıyla bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Şuclu Adana’da saklandığı adreste yakalandı


Adana'da Denizde boğulan 16 yaşındaki çocuk, son yolcuğuna uğurlandı

25 08.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden anız yangını uyarısı

Adana’da uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Zeydan Karalar'a 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

24.08.2026 BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

Adana’da narkotik ekiplerinden parklarda denetim