Adana’da da 8. ve 12. sınıfları kapsayan ‘hayalet okullar’ için harekete geçildi.
Adana’da da 8. ve 12. sınıfları kapsayan ‘hayalet okullar’ için harekete geçildi. Çünkü bazı okulların 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin devam zorunluluğunu önemsemeyip ‘hayalet okul’ taktiği ile çalıştığı iddiaları öteden beri gündemdeydi. Öğrenciyi okuldan uzaklaştırıp tabiri caizse ‘yaratılan boş zaman nedeniyle’ adeta suça yaklaştıran uygulamaya karşı Çukurova Kaymakamlığı yerinde ve aktif bir uygulama başlattı. Kaymakamlık, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin başarısını olumsuz yönde etkileyen ‘hayalet okulların tesbiti ve önlenmesi için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.
yoğunlaştırıldı.
Denetim ekipleri okullara bir sabah, bir öğleden sonra giderek sınıflarda bulunan öğrencileri sayıyor. Yanısıra okullar yoklama sonuçlarını imzalı bir şekilde bir sabah bir de öğleden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşıyor.
Bu durumdan işini doğru yapan kurumlar rahatsız olmuyor. Çukurova Kaymakamlığı ayrıca işini mevzuata uygun ve doğru yapan okullara da teşekkür ederek onları yüreklendiriyor.
Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin’in bu anlamlı girişimi ile MEB’in uzun çalışmalar sonucu hayata geçirmeye çalıştığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” uygulamasının önü de açılmış olundu.
‘Hayalet okul’larla mücadele sayesinde haksız rekabetin önüne geçilerek, merdiven altı illegal eğitim faaliyetlerinin de bir ölçüde önüne geçilmiş olunuyor.