Tarih: 29.06.2025 10:27

Adana'da İki Plaza Arasında Otopark Mahkemelik oldu..

Facebook Twitter Linked-in

Ortak kullanımda olduğu iddia edilen kapalı otoparkta, plaza sakinlerinin araçlarına geçiş izni verilmedi. Plaka tanıma sistemiyle yaşanan dışlama yargıya taşındı. Bilirkişi raporu ise dengeleri değiştirdi

 

Adana’da iki iş merkezi arasında yaşanan otopark krizi, sürücüleri ve site yönetimlerini karşı karşıya getirdi. Kentin merkezindeki Özen Plaza ile Baysan İş Merkezi arasında bulunan kapalı otoparkın ortak kullanımda olması gerekirken, Özen Plaza sakinlerinin araçlarına giriş izni verilmedi. Plaka tanıma sistemi kuran Baysan İş Merkezi yönetimi, kendi dışındaki araçların otoparkı kullanmasına engel oldu.

Plaza Yönetimi Suç Duyurusunda Bulundu

Özen Plaza Yöneticisi Nazan Akça Subaşı, otoparkın iki iş merkezine de ait olduğunu, ancak bu hakkın keyfi şekilde kısıtlandığını belirtti. Önce ihtarname gönderdiklerini anlatan Subaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Otopark giriş kapısı sadece bizim parselimizde bulunmasına rağmen, diğer site yönetimi girişe müdahale etti. Plaka tanıma sistemi kurarak Özen Plaza araçlarının geçişine izin vermedi."

Bilirkişi: “Otopark Ortak Alan”

Subaşı’nın şikâyeti üzerine yapılan bilirkişi incelemesi otoparkın gerçekten de her iki yapının ortak alanı olduğunu ortaya koydu. Bu gelişme sonrası Adana 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde "hakkı olmayan yere tecavüz" suçlamasıyla kamu davası açıldı. Aynı zamanda müdahalenin men’i ve haksız kullanım bedelinin tahsili için de ayrı bir hukuk davası başlatıldı.

“Hiç Kimse Keyfi Olarak Ortak Alanı Engelleyemez”

Subaşı, konuyla ilgili olarak, "Kimse ortak alanı tek başına kullanamaz. Bu ülkede hukuk var. İnsanların özgürlükleri olabilir ama bu, başkasının hakkını çiğneme özgürlüğü değildir. Mahkeme kararıyla araçlar çıkartılacak, otoparkın ortak kullanımı sağlanacak" dedi.

Yıllardır Süren Sessizlik Sona Erdi

Olayın yıllardır sürdüğünü ancak şimdiye dek kimsenin sesini çıkaramadığını ifade eden Subaşı, yönetime geldikten sonra süreci fark ettiklerini ve yasal adımları başlattıklarını söyledi.

 

Kaynak: İHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —