Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan Nehri'nde balıklar oksijensizlikten can çekişiyor

Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan Nehri'ne su akışı kesilince, balıklar oksijensizlikten telef oldu; itfaiye ekipleri can suyu verse de durum kritik.

GÜNCEL 3.12.2025 19:56:00 0
Adana

Adana'da bu yıl yağışların az olması, Seyhan Baraj Gölü'ndeki su seviyesini düşürdü. Bu nedenle, gölde su tutabilmek için Seyhan Nehri'ne su akışı kesildi. Nehirde azalan su, canlı yaşamını olumsuz etkiledi ve balıklar oksijen azlığı nedeniyle telef olmaya başladı. Telef olmayan balıklar ise can çekişirken görüntülere yansıdı.

 

 

İTFAİYE EKİPLERİ CAN SUYU VERDİ

Nehrin hemen yanındaki itfaiye ekipleri, balıkların can çekişmesine duyarsız kalmayarak nehre su takviyesinde bulundu. Ancak bu, tam olarak çare olmadı. İtfaiyede görevli Fatih Durmuş, "Sabah geldiğimizde nehir üzerinde çok fazla martı vardı. Ne oluyor diye baktığımızda su yüzeyinin balıklarla dolu olduğunu gördük. Oksijen olmadığı için balıklar kıyıya vurmuş. Sabah geldiğimizde can suyu verdik. Elimizden geldiğince balıkları canlı tutmaya çalıştık. İlgili birimlere haber verdik" diye konuştu.

 

VATANDAŞLARDAN ACİL SU TALEBİ

Yoldan geçen vatandaş Murat Sungur, nehre acilen su verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Burası çok kötü durumda. Balıkların çoğu telef olmuş, geri kalanlar ise su olmadığı için yüzeye çıkmak zorunda kalmış. Kuraklık nedeniyle bölgeye su gönderilemiyor. Balıklar peş peşe ölüyor. Acilen su verilmesi gerekiyor; verilmezse daha fazla balık telef olacak" dedi.

Adana'da iş İnsanına Pompalı Silahla Saldırı...

Adana'da Erkek Kuaförün'de Silahlı Kavga...3 Ağır 7 Yaralı..

Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Son Tarih 31 Aralık

Mahalle Mahalle Gezip Çocukları Dönme Dolaba Bindiriyor...

Polis Memuru Beylik Silahı İle Hayatına Son Verdi..

Adana’da, Tren Seferleri Geçici Olarak Durduruldu.

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ " Mahallede vatandaşlar kendi çöpünü topluyor."

Türkiye’nin ‘Sıfır Günü Kuraklığı’ alarmı...Adana Liste Başı

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek "Minibüs Esnafını Zor Bir Dönemden Geçiyor "

Adana'da Sıra Dışı Bir Çalışma Hikayesi "Anne hemşire, Oğlu Doktor "


04.12.2025 ANTALYA AT YARIŞI TAHMİNİ

04.12.2025 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Kozan.. Çatıya çıkan boyacı, 80 bin TL'lik alacağını tahsil edince ikna olup indi..

Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan Nehri'nde balıklar oksijensizlikten can çekişiyor

Adana'nın beyaz altını veda ediyor! Çukurova’da pamuk tarlaları tarih oluyor

Seyhan Belediyesi’nin Tüm hesaplarına TMSF'den haciz.

Adana'da Kaçak Göçmen Operasyonu.., Avrupa'ya götürmek için kişi başına 4 bin dolar almışlar